All Posts By Pn Aminah Hussain

Persediaan Jika Anak Demam dan Selsema

Dua hari ini hujan je kan. Rasa sejuk je. Sebenarnya musim hujan sudah tiba. Perubahan cuaca inilah yang sebabkan anak mudah terkena demam, batuk dan selsema.

Dalam group sekolaha nak pun ramai yang mengatakan anak mereka demam selsema. Ada yang lagi parah baru je baik deman 3, 4 hari kemudian demam lagi.

Pergi klinik pun mesti doktor cakap ‘musim’. Jika kerap demam pun tak best juga. Kita pula harap jika anak demam, biarlah demam yang biasa saja. Janganlah ianya batuk selsema yang teruk sampai melarat kena tahan ward dan sebagainya.Cukuplah anak merasa tidak selesa 3,4 hari je dan kita pun boleh pantau anak dirumah.

Dirumah kita boleh memantau dan merawat anak. Jom kita lihat apa persediaan yang perlu dibuat untuk mengadap anak yang demam secara tiba- tiba atau tidak sihat ini.

 

Termometer yang berfungsi dengan baik

Sebaiknya ada 2 termometer untuk lebih tepat . Suhu anak kena pantau 2 jam sekali.

36-37.4 darjah selsius adalah suhu yang normal

37.5-37.9 adalah subfebrile (demam sikit)

38.5 dan ke atas dikira demam tinggi.

Sila rujuk doktor untuk pastikan tiada kahak pada paru- paru anak. Periksa semula suhu anak setengah jam selepas ubat diberikan.

Jika suhu menurun, alhamdulillah. Kemudian wajib pantau. Jika tidak, tengok keadaan dia. Nampak biasa atau luar biasa.

Air Suam

Mandikan anak dengan air suam. Boleh tambah perahan air lemon untuk mempercepatkan proses turun suhu. Lepas mandi biarkan anak tanpa baju supaya suhu panas sentiasa bebas keluar. Jangan selimutkan anak.

Vitamin C

Boleh berikan anak buah segar untuk sumber vitamin c. Tapi jika anak tak lalu makan boleh suruh kunyah suplement vitamin c sahaja.

 

Balm anak

Boleh sapu untuk legakan ketidakselesaan akibat demam. CF-Rub–>Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema. Boleh terus whatapp 0175082443 untuk dapatkan balm tasneem ini.

Tuala dan bekas bersih

Pastikan anda menggunakan air suam untuk jerlum anak. Kaedah sponging ini adalah cara paling cepat untuk turunkan suhu anak. Lap anak pada celah pelipat di siku, leheh, peha dan ketiak anak.

 

 

Pengedar balm tasneem ampang, bukit jalil, seri kembangan

 

Assalamualaikum semua.

Saya Hidayah, berusia 28 tahun dan saya adalah seorang mumpreneur yang memilih untuk menjalankan perniagaan secara dalam talian sambil menguruskan tiga orang cahaya mata di rumah.

Menjadi ibu pada usia muda menyebabkan saya suka meneroka ilmu baru yang akhirnya membuatkan saya terlibat dalam perniagaan educational toys, books dan juga Tasneem Naturel.

Ya, niche perniagaan saya adalah bayi dan kanak-kanak dan saya merupakan pemilik FB Page dan Ig hbsixtyonlinestation.

Sememangnya saya adalah penggemar produk bahan-bahan semulajadi menyebabkan saya memilih Tasneem Naturel sebagai kit kecemasan anak-anak saya. Sama seperti ibu di luar sana, saya juga mahukan yang terbaik untuk anak-anak saya.

Produk ini menggunakan EO dan ini menambahkan keterujaan saya kerana sebelum ini saya belum pernah berjumpa produk Muslim yang menggunakan EO.

Fokus Tasneem Naturel adalah membantu 5 masalah utama (Tantrum, Sukar Tidur, Selsema & Batuk, Sembelit & Angin sert a Kulit) yang lazimnya dihadapi anak-anak membuatkan produk ini mendapat tempat yang pantas di hati ibu-ibu di luar sana.

Produk semulajadi yang sangat mesra anak-anak dengan baunya yang selesa membuatkan anak comel anda juga akan jatuh cinta seawal kali pertama guna.

InshaAllah, ibu-ibu yang mahu mencuba berikhtiar dengan produk Tasneem, boleh hubungi atau whatsapp saya di talian +60172535635.

Berminat untuk COD Produk Tasneem Naturel, saya available di Puncak Jalil dan sekitarnya dan penghantaran pos untuk seluruh Malaysia.

Balm Tasneemnaturel ubat semulajadi untuk batuk dan selsema anak

Sesekali anak kita kena demam, batuk dan selsema bagus juga. Ia sebenarnya membantu meningkatkan antibodi anak kita supaya jika terkena demam dari jangkitan kuman yang sama, anak sudah ada antibodi untuk melawan kuman tersebut.

Tapi yang tak tahan jika demam dan selsema itu berpanjangan. Ada juga demam dah kebah, tapi hidung berhingus masih ada. Ditambah pula dengan batuk yang teruk. Kita sebagai ibu dan bapa mesti tidak selesa dengan keadaan ini apatah lagi di anak kecil yang terpaksa menghadap ketidakselesaan ini.

Balm CF-Rub atau coughflu tasneemnaturel

Balm CF-Rub tasneemnaturel dirumuskan khas untuk membantu hentikan batuk dan selsema. Paling penting secalit balm ini dapat bantu anak bernafas dengan sempurna tanpa gangguan kahak atau hidung tersumbat lagi. Apa bahan semulajadi yang ada dalam balm tasneem sehingga dianggap balm magik oleh pengguna? Mari kita lihat:

Minyak pati orange/ oren:

Oren ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Minyak pati kayu putih/Eucalyptus:

Boleh dikatakan semua minyak bayi atau minyak telon di Malaysia menggunakan minyak kayu putih sebagai bahan utama. Boleh dikesan dalam minyak yang berangin dan mempunyai bau yang kuat. Minyak ini membantu mencairkan kahak dan hingus.

Perlu dinyatakan di sini, jumlah minyak pati kayu putih yang digunakan dalam Cf-Rub adalah dos yang sesuai untuk bayi seawal usia sehari.

Minyak Tea trea

Ia merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.

Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².

Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Lavender

Lavender pula digunakan sebagai ejen penenang anak sewaktu dalam keadaan selsema dan tidak selesa. Baunya yang wangi dapat bantu tenangkan anak dan dapat tidur dengan nyenyak walaupun badan tidak sihat.

Frankinsence

Minyak pati frankinsence juga lebih dikenali dengan nama luban atau tayyibat merupakan tumbuhan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi.  Bagus untuk meningkatkan paras antibodi anak dan bayi.

Sapu balm cf 2 kali sehari pada hidung, tulang hidung, dada dan tapak kaki anak. Demam akan berkurangan, selsema cepat kering dan batu akan segera hilang.

Boleh terus dapatkan balm cf rub di sini.

Pengedar Balm Tasneem Wangsa Maju dan Batu Caves

Assalamualaikum.
Nama saya Azizan Binti Mohd Zan. Seorang suri rumah sepenuh masa, menjaga serta mendidik 3 orang anak, 2 orang putera & seorang puteri.

Saya merupakan online seller yang menjual balm Tasneem Naturel.

FB personal: Azizan Binti Mohd Zan
FB page: Balm Baby Comel-Tasneem Naturel
IG: balmbabycomel_tasneemnaturel

 

Saya jatuh cinta dengan balm ini selepas menggunakannya sendiri dan pada anak-anak. Alhamdulillah balm ini banyak membantu saya menguruskan anak-anak.

Dirumus dengan bahan semulajadi daripada minyak pati tumbuhan, balm ini selamat digunakan daripada baby newborn lagi. Balm keluaran muslim bumiputera ini malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi, ianya boleh digunakan tanpa waswas.

Saya sangat komited untuk membantu ibu bapa di luar sana dalam menguruskan kehidupan seharian bersama anak-anak kecil. Masalah biasa seperti anak susah tidur, kerap selsema batuk, selalu moody, tantrum, in shaa Allah boleh diselesaikan dengan balm ini.

Anda yang tinggal berdekatan Wangsa Maju, boleh dapatkannya daripada saya.

Whatsapp
0132223059 (Azizan)

Pos ke seluruh Malaysia.

Saya akan bantu ibu bapa dengan konsultasi terbaik.

Senarai Stokis dan Agen Tasneemnaturel

SENARAI STOKIS DAN AGENT BALM TASNEEMNATUREL

 PERAK

Zainurulazwa 0172562030 (taiping,perak)

Fazliana sabeli 0194184356 (parit buntar,perak)

Mimi Amira 01126575527 (teluk intan, perak)

Nailatun Sakirah Ahmad 01126337236 (Kg.Gajah, Perak)

Nor Azean Bt Abdul Aziz (kamunting perak) 0175411691

Zawahariana zakaria 0125465148 (Manjung Perak)

nurul aimah bt ahmad zawawi 0193447901 (kuala kangsar, perak)

noorlaili nordin 0195970092 (Taiping, Kamunting)

Nur Adha Mansor 019-7987970 Sri Manjung,Perak

Aniz 0125144413 Kuala Kangsar, Chemor, sg siput

Mia Sowi 0179845321 Simpang Pulai, Ipoh, Perak
Nurul Husna Saadan, 0134004597, Ipoh, Perak
Alin 0174503034 (Batu Kurau, Kamunting, Taiping)

SELANGOR

Noorhayati Zakaria 0122825665 Bandar Tasik Puteri,Rawang

Nadia Sulaiman 0163882681  batu caves, sentul, jalan ipoh, kepong/jinjang, gombak, wangsa maju

Iffa Azwan 0122965320 (Ampang/Bangunan Public Bank)

Aishah Ali 019 2669057 Saujana utama, hill park, pristana, kg merbau sempak

Nuriryanie Yanie 0193103836 Bandar tasik puteri, Rawang

Huda Seksyen 23/17/Plaza Alam Sentral Shah Alam

Liza Manaf 0136691123 Cheras/Kajang

Hasnani 60174307658 kapar, meru

Noraini 011 1006 3027 Sg Buloh

Siti Farhana Mohd Said 0123779429 (Subang Jaya, Selangor)

Azizan Binti Mohd Zan 013-2223059 Gombak, Selangor

solehah +60126441694 (sri kembangan, selangor)

NUR SAKINAH SAFFIAN 0133248187 Cheras, Kajang

Ida 01129081984 Jalan Kebun shah Alam

Tengku noruakmal 0139940495 Jalan kebun,kota kemuning,bandar putera 2 klang

Wan Noormaziah, 011-32695137, Shah Alam, Selangor

norsyahida ahmad 0139227571, sepang & nilai
Suhada 0196192329 Meru & Setia Alam
Najmina Isa Meen 0193739600 Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh
Intan Syafinaz 0122493268 Meru, Alam Budiman, Klang & Shah Alam Seksyen 14
siti zafirah maas 0172881505 sungai besar selangor
Nur Hidayah 017 5610668 Selayang, Selangor
Siti zubaidah yusoff 0193009452 Subang bestari, shah alam
 Noor Alina 0176769603 Pekan Meru, Klang
siti ainatul  0132960396 kajang utama, s13/s14 , petaling jaya
Nurhidayani Yasin  0197688861 malur,jusco maluri.tesco ampang.galaxy ampang,hospital ampang
Rosmawati 0126789787 (shah alam & damansara)
NUR KHALILAH RASYIDAH 019 4737645 BANDAR TASIK PUTERI RAWANG
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Nurul Ain 013-6068606 Bandar Putera 2 , Bukit tinggi Klang, Jalan Kebun.
Shuhada 0187818483 (Jalan Kebun, Kota Kemuning & Shah Alam)
Eina Tholhah 0124506731  Shah Alam, Banting, Teluk panglima Garang
Nur shareena 0184631955 Bangi,jalan reko
Fazliana Parlan 019-6156233 Puncak Alam, Shah Alam
 Anis Serenity 0133655071 Menara TM / Shah Alam / Kota Damansara

TERENGGANU

Athirah 013-6044095 Kuala terengganu, marang

tengku norujuliana binti tengku jaafar 0196081224 bukit payong, kuala terengganu

Rozita binti salleh  01116120491 Marang,terengganu

Amira Nadzirah 0174031798 Kijal, Teluk Kalong, Chukai, Kemaman, Terengganu

Yuhaniz 0179284125 Kerteh,paka,kemasik , chukai

Emi sekitar setiu, Langkap 0179172941

Nor’Ain Solehah Ismail 0109093007 Kuala terengganu

HAZWANI NURI HUDA 0199342909 KUALA TERENGGANU,KUALA NERUS

MELAKA

Sara 012-616 3455  klebang, tangga batu melaka

Norlela 0133582753 Bemban Jasin, Melaka

Aishah 013-6364062 Uitm Lendu, Alor gajah,Masjid Tanah

 

KUALA LUMPUR

Wan shazwani 0148398302 bangsar,jalan Klang Lama,menara TM,pantai Dalam,Shangri-la KL

Norazni binti abu samah 0176935633 seri kembangan dan serdang

Norazlin 0188741723 (putra heights)

Firzalaila Syarina 0129142767 (Seri Kembangan)

noraini zakaria 0194482314 (kepong,KL)

Syuhaidah 0173453305 (Sg Besi,KL)

Nadya Azhar 0134313378 Bukit Jalil, Puncak Jalil, Sri Kembangan, Sri Petaling,

 

PERLIS

Norshiela 012-560 7861 Beseri

Aminah 0175082443 Padang besar

Zuriha  kangar  019-478 9795

Hishafiqah Che Ishak  0125376802  mata ayer , beseri, kangar ,arau

KEDAH

Nurul huda 0125319076 jitra

Wardah bt Abdul Rahman 0125296690 Sungai Petani

syazwani 0 19-440 6265 (alor setar)

Muslihah 0 13-983 8769 (sg.petani,kedah)

yana 0192809173(Baling,kedah,)

Azreen Ghafar 0165205772 Alor Setar, Kedah

Yana Yahya 0192809173 (Daerah Baling, Kedah)

JOHOR

Anija Hasem 0177310810  Kluang

Sufiah rahmat 013-7216304 skudai, pekan nenas & kawasan sekitar

Yatie 0187627110 gelang patah.

Nurul Aini Mohamed Isa 0134864965 sekitar Larkin,kempas

nor izzati mahamad basar 013 33 22 141 (ulu tiram, johor)

Nur Izzati binti Mohamad Junaidi 0133135890 (kota tinggi)

Atikah Shafii 0136578732 Pasir Gudang, Masai, Johor Jaya

Maizanun bt Mustafa 0197481270 (segamat,johor)

Fiza Shukeree 0143302454 Batu Pahat,Johor

Aimi bte laili 0163281702 Mersing, Johor

Nor izzati 013 3322141 Ulu tiram,johor

Aimi Kluang, Johor 0122274537

Rabiatuadawiyah 019-7171093 Pusat Bandar Johor Bahru

NEGERI SEMBILAN

Nur Atikah bt Abdul Halim 0139985618 (senawang)

Aiman Shafiqa 013-3102390 (Seremban)

Sharifah Mahfuzah 0132478987 Taman Tuanku Jaafar, Seremban, NS

Aziah 0192349207 Seremban, Sikamat & Paroi.

Lynn Jamal 0127163342 sendayan, seremban 2
Husafira 60102989282 Seremban 2 & Sendayan, Negeri Sembilan
Norfaiza Besar 60122202394 Senawang Negeri Sembilan
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Madiha 0123940200 Labu, Gadong, Sendayan (N9)

Zuliza Yusoff 0193609310 Seremban,HTJS,Seremban2,Sendayan

PAHANG

siti munawarah zakaria 01121994391 (temerloh, pahang)

Syairah Atiqah Md jani sekitar Kuantan 0169234810

Noor faridah mohamad ida,01129530766,jerantut pahang

SABAH

Saidah Nafisah Binti Khairuddin 0195960387 (sandakan, sabah)

Amyee Rozana Binti Puteh SinSipitang, Sabah 012-8219688

Zen 0198235410 Kota Kinabalu & Kudat.

Saidah Nafisah 0195960387 Beluran,Sandakan

Zue 0122622970(sook,keningau,tambunan,tenom,nabawan)

 

 

SARAWAK

Apheeza 0192898287 sipitang, sabah

Aisyah Zamani 0137786312 (Miri, Sarawak/Senai, Johor)

Laeeba Haslan Miri, Sarawak 0198645144

Nur Amalina Lundu / sematan 0109250354

Nancy Dorhat 013-8125120 COD area mukah/dalat/oya

Lady Vivianey 013-8104357 Kuching/Batu kawa/kota belud

Noradilah – 0134168795 – Kudat, Kota Marudu, Pitas, Paitan Sabah

Hidayah, 0134540247 (kudat, kota marudu sabah)

Dyg.Hazimah 0168502068 Kota samarahan Sarawak/Petra Jaya

LABUAN

Rika Oktavia  0134662781 (Labuan)

Nadzirah Nadzir 0134214178 Labuan

PENANG

NOOR FAZILAH BINTI ISMAIL 0176352499 penang

Sakinah Hamid, USM Penang 0194715407

Madihah 0125421093 Balik Pulau

Hidayah Mansor, 0176187657 Sungai Dua Butterworth, Penang

Madihah 0125421093 Balik Pulau

KELANTAN

Farah 013-9625132 Kota Bharu & sekitar, Kelantan

Elly Zaily Hazmiera 0189574042 Sekitar kb,kubang kerian,kok lanas

Wan Haiera wan Nor 012-9754487 Kota Bharu dan Pasir Puteh

Nur ‘Atikah 0134033694 Ketereh, Kok Lanas, Melor

BRUNEI

Laeeba Haslan Brunei 8291629

 

Stokis Tasneemnaturel Taiping, Perak

 

 

Assalamualaikum..

Saya Zainurul azwa Zakaria, 29 tahun, menetap di Taiping Perak. Suri rmh separuh masa. Separuh lagi masa digunakan utk jana pendapatan dari rumah.

Saya adalah stokis Tasneem Naturel Taiping. Jemput ke page cikjai utk dptkan tips2 Mudah Urus baby dgn Balm tasneem naturel..

Balm Tasneem Naturel.. Kit Bayi Semulajadi Pertama di Malaysia, wajib dimiliki semua ibu bapa..

Balm tasneem naturel ada 4 jenis,yang berfungsi untuk :

❤ sleeptime – membantu bayi tidur lena dan mudah tidur.
❤ calmtime – membantu menenangkan anak yang suka mengamuk/tantrum.
❤ tummytime – membantu anak yang sembelit,kembung perut dan cirit birit.
❤ coughflutime – membantu melegakan demam, batuk kahak dan selsema.

Pertanyaan lanjut, mommies boleh hubungi cikjai di talian 017-2562030. Atau mommies nak jana pendapatan dr rmh? Jom kita sembang pjg. Cikjai bantu mommies 😊.

Luv,

Cikjai
#TNtaiping

Stokis Balm Tasneem Parit Buntar dan Kulim

 

Assalamualaikum..

Nama saya Fazliana bt Sabeli. Berumur 29 tahun. Menetap di Parit Buntar,Perak. Bekerja dalam sektor swasta.

Saya adalah stokis tasneem naturel di kawasan parit buntar,bagan serai,nibong tebal dan kawasan sekitarnya. Laman facebook page saya adalah “Balm Tasneem Naturel Parit Buntar & Kulim”.

Tasneem naturel adalah sejenis balm bayi yang diperbuat daripada gabungan beberapa “essential oil”, yang insyaallah selamat untuk bayi sehingga dewasa.

Balm tasneem naturel ada 4 jenis,yang berfungsi untuk :

❤ sleeptime – membantu bayi tidur lena dan mudah tidur.
❤ calmtime – membantu menenangkan anak yang suka mengamuk/tantrum.
❤ tummytime – membantu anak yang sembelit,kembung perut dan cirit birit.
❤ coughflutime – membantu melegakan demam, batuk kahak dan selsema.

Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan,boleh hubungi saya di talian 019-4184356.

Terima kasih.

Agent Balm Bayi Tasneem Naturel Klang

 

Assalamualaikum wbt

Nama saya Tengku Noruakmal Binti Tengku Jaafar berumur 28 tahun dan bekerja sebagai Guru.

Saya adalah pemilik page Baby Ibu dan Instagram Balmtasneem

Saya adalah stokis sah Balm Tasneem Naturel yang berpusat di Jalan Kebun, Klang dan kawasan sekitarnya.

Saya memilih balm Tasneem Naturel sebagai Kit Penjagaan Bayi sebab balm ni diperbuat daripada bahan semulajadi, yang menggunakan Essential Oil. Pati Minyak daripada tumbuhan.

Balm ni sangat sesuai untuk masalah yang biasa terjadi dalam kalangan bayi seperti:

  • kembung
  • sembelit
  • batuk
  • kahak
  • mengamuk( tantrum)
  • sukar tidur

Jadi set lengkap ni sesuai dijadikan kit kecemasan untuk bayi..senang dibawa ke mana- mana juga sebab packaging yang sangat sesuai untuk travel.

Jadi sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di 0139940495 ( Tengku Akmal)

Agent Balm Bayi Tasneem Naturel Bangi

Assalamualaikum. Nama saya Siti Zulaikha Bt Mazli. Ibu kepada sepasang cahaya mata. Kerjaya saya adalah menguruskan rumah dan anak-anak serta perniagaan keluarga.

Mula saya kenal Tasneem Naturel semasa pengasas memberikan balm percuma untuk saya cuba. Dan ternyata ia serasi dengan anak saya. Kini dah hampir 2 tahun balm Tasneem teman setia anak ke mana-mana sahaja.

Saya juga sekarang Ejen Tasneem Naturel. Bagi yang nak dapatkan balm sekitar Bangi, Kajang dan berdekatan boleh terus whatapps ke 0122499051.

Balm Tasneem Naturel atasi masalah bayi dan anak kecil

Secara umumnya ada 5 masalah utama yang biasa terjadi pada anak kecil terutama bayi iaitu:

  1. Anak sukar tidur
  2. Anak tantrum, suka mengamuk
  3. Anak kena demam dan batuk berpanjangan
  4. Anak sakit perut
  5. Ruam atau kulit sensitif

Kebelakangan ini banyak produk yang berkaitan essential oil atau pati minyak pokok dikatakan boleh membantu menyelesaikan 5 masalah di atas jika digunakan secara konsisten.

Ada pelbagai jenama minyak pati di luar sana dan dalam banyak- banyak jenama ini saya suka pada satu jenama iaitu Tasneem Naturel.

Balm tasneemnaturel boleh selesaikan semua permasalah di atas jika disapu secara konsisten pada anak. Yang menariknya ianya berbentuk balm bukan minyak seperti produk essential oil yang lain.

Kenapa berbentuk balm? Ini kerana essential oil tidak boleh disapukan direct pada kulit anak, ada dos yang sesuai untuk kulit anak serta bayi. Balam tasneem sudah siap gunakan essential oil dos kanak- kanak.

Yang pasti balm tasneem ini tiada bahan kimia seperti paraben atau SLS yang menyebabkan keradangan pada kulit bayi. Balm tasneem hanya menggunakan bahan- bahan semulajadi seperti :

1. Essential oil mengikut jenis balm

Setiap balm tasneemnaturel mempunyai 7-10 essential oil yang telah dicampurkan mengikut dos bayi atau istilah dalam penghasilan minyak pati pokok dinamakan telah di ‘dilute’.

Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Balm tasneemnaturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Beeswax

Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

3. Shea butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.

Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

4. Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Naturel. Minyak kelapa sudah terkenal dengan 1001 manfaat. Minyak kelapa dihasilkan daripada isi kelapa.

Balm Tasneem Naturel ini mempunyai 5 jenis.

  1. Calm Time
  2. Sleep Time
  3. T-Rub Time
  4. CF Rub Time
  5. Skeenz

Calm Time Tasneem Naturel

Membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merilexkan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau sesi mengamuk tadi.

Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:

  • – Anak kuat meragam dan tantrum
  • – Anak kurang fokus
  • – Anak sering menangis

Malah ia juga berfungsi dan berkesan kepada orang dewasa.

Sleep Time Tasneem Naturel

Sleep Time Tasneem Naturel membantu memperbaiki hormon tidur anda atau anak anda. Minyak pati cedarwood yang digunakan dalam sleep time boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga.

Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:

  • – Anak susah tidur malam
  • – Anak tidak tidur lama atau nyenyak
  • – Orang dewasa yang tidur tidak teratur
  • – Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa

T-Rub Tasneem Naturel

Trub adalah balm wajib ada dalam setiap kit kecemasan anak. Saya gunakan balm ini semenjak anak lahir lagi sebagai minyak angin bayi.

Sekarang anak dah makan makanan pejal, masalah sembelit kerap berlaku. Sapu balm tasneem anak dapat membuang dengan senang.

Antara kelebihan Trub Time adalah menyelesaikan masalah:

  • – Bayi sukar buang air besar
  • – Bayi selalu kembung perut
  • – Anak sakit perut
  • – Anak susah membuang air besar atau sembelit
  • – Orang dewasa / kanak-kanak yang sakit perut atau cirit birit

Cf Rub  Tasneem Naturel

Cr Rub atau nama lamanya coughflu juga wajib ada dalam kit kecemasan anak. Kita tak tahu bila anak akan terkena selsema atau batuk. Jika sudah ada tanda- tanda anda boleh kerap sapu balm cf rub ini.

Antara kelebihan cf rub adalah untuk mengatasi masalah:

  • – Batuk malam
  • – Susah bernafas kerana selesema
  • – Selesema dan batuk
  • – Anak nak mula demam

Skeenz Tasneem Naturel

Memperkenalkan balm terbaharu dari Tasneem Naturel, Skeenz bantu meredakan masalah kulit anak seperti gatal, ruam, kena gigit serangga atau nyamuk.

Walaupun baru dipasaran, Alhamdulilah dah banyak feedback positive yang kami terima dari pengguna Skeenz terutama ibu yang mempunyai anak eczema.

Testimoni

Di bawah adalah beberapa testimoni pengguna-pengguna yang mencuba Balm Tasneem Naturel ini:

Jom ibu ayah, kita ikhtiar dengan bahan semulajadi

Calm Time : Atasi tantrum anak

Sleep Time : Bantu anak tidur lena

T-rub : Atasi masalah perut anak

Cf-rub : Mengurangkan selsema dan batuk

Skeenz : Membantu menyelesaikan masalah kulit sensitif, ruam, ekzema

Terus saja tekan whatapp dibawah untuk order:

http://ibudoakan.com/produk/

atau boleh bersembang dengan saya di whatapp:

0
Your Cart