Agent Tasneem Naturel Rawang dan Bukit Beruntung

Agent Tasneem Naturel Rawang dan Bukit Beruntung

Assalamualaikum. Saya Siti Rosni Benjamin merupakan pengedar sah Tasneem Naturel. Saya tinggal di Bukit Beruntung dan juga seorang isteri dan ibu yanag bekerja di luar rumah. Berumur 30 tahun dan dikurniakan 3 orang anak yang masih kecil Alhamdulillah. Pengalaman membesarkan anak sulung agak mencabar apabila anak saya diserang batuk berkahak seawal usianya 4 bulan. Doktor pula hanya menyarankan untuk teruskan menyusu badan kerana anak masih kecil untuk diberikan ubat. Saya gigih mengamalkan petua seperti minyak zaitun dan bawang putih, wap air, mandi lemon dan sebagainya. Tapi ia mengambil masa untuk sembuh. Hinggalah pada tahun 2018, saya dapati ramai kenalan Facebook saya …

Agent balm Tasneem Tanjung Malim, Perak

Agent balm Tasneem Tanjung Malim, Perak

Assalamualaikum, hai mommies hebat semua.. saya Anizhidayu binti Mohd Nazri, mudah mesra panggil je k.niz. k.niz adalah pengedar balm tasneemnaturel balm baby no 1 di Malaysia. Kenapa k.niz memilih balm tasneem untuk anak- anak? NATURAL: ianya 100% menggunakan bahan semulajadi (minyak pati tumbuhan) , jadi k.niz tak risau kalau sapu selalu, xde dah isu overdose.. 👍 MUDAH & MEMUDAHKAN: Mudah nak guna..sapu2 je.. tak perlu dah nak potong2 lemon bagai (sblm ni mmg potong lemon la kalau anak demam 🤭) ..mudah juga nak bawak travel. 👍 ADA KKM : selamat untuk anak2..dari newborn boleh guna tau.. 👍 WANGI & SELESA : …

Agent Balm Tasneem Naturel  Melaka

Agent Balm Tasneem Naturel Melaka

Assalamualaikum dan salam mesra mommies semua. Saya Sarah Belweel pengedar sah balm Tasneen Naturel area Melaka Tengah. ummi kepada 2 puteri kembar. Perkongsian untuk semua…sesuai untuk semua peringkat umur: Selalunya anak-anak bawah 2 tahun atau bayi, bila batuk dan selesama doktor tak bagi ubat sebab tiada ubat selesama/ batuk yang selamat untuk bawah 2 tahun Penyelesaian yang mampu membantu ibu ayah dalam mengurangkan penggunaan ubat pada bayi dan anak-anak. Tummy time – ikhtiar untuk membantu sakit perut, kembung perut, cirit birit, sembelit, period pain dan alahan ibu hamil. Calm time – membantu untuk bayi yang meragam,anak yang suka mengamuk, sukar tidur …

Agent balm Tasneem Naturel di Kok Lanas & Ketereh, Kelantan

Agent balm Tasneem Naturel di Kok Lanas & Ketereh, Kelantan

Assalamualaikum warahmatullah.. Saya merupakan salah seorang Pengedar Sah produk bayi berasaskan Essential Oil iaitu Tasneem Naturel. Nama saya Nur ‘Atikah Abdul Rahman, berusia 31 Tahun pada January 2019. Alhamdulillah saya dikurniakan 4 orang permata hati. Saya mula terkesan dengan Tasneem Naturel pada ketika saya melahirkan anak saya yang ke 4 dan berhadapan dengan masalah anak menangis tanpa henti. Balm pertama yang saya cuba adalah Balm Calm Time untuk meredakan tangisan anak dan memberi kesan tenang serta relax. Sebagai suri rumah sepenuh masa, saya mengambil inisiatif meningkatkan potensi diri dengan berniaga secara atas talian dan membina Legasi Bisness sendiri iaitu Legasi Musleh …

Agen Tasneem Naturel  Sepang, Salak Tinggi dan Nilai.

Agen Tasneem Naturel Sepang, Salak Tinggi dan Nilai.

Assalamualaikum. Saya Aida, menjalankan bisnes barangan keperluan bayi. Saya adalah agen Tasneem Naturel bagi kawasan Sepang, Salak Tinggi dan Nilai. Kenapa saya suka produk Tasneem Naturel? Produk berasaskan 100% bahan semulajadi (natural). Tanpa bahan kimia seperti paraben, sls, alkohol dan sebagainya.Mudah digunakan. Produk melibatkan sapuan luaran sahaja. Sapu-sapu inshaaAllah selesai masalah.Travel friendly. Saiz produk yang kompak adalah sangat sesuai untuk dibawa ke mana sahaja. Sama-sama kita gunakan produk berasaskan bahan semulajadi untuk anak-anak kita. Saya adalah pemilik FB Page Tasneem Naturel di Salak Tinggi, Sepang dan Nilai. Saya menggunakan nama qaseh.anh di instagram. Boleh follow Shopee saya iaitu qaseh_ANH Bagi penduduk …

Agent Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Agent Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Assalamualaikum… Saya Noraini binti Zakaria berumur 32 tahun. Mama kepada dua orang puteri dan seorang putera. Saya adalah pengedar Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang. Sebagai seorang mama kepada 3 orang anak..Semestinya pelbgai ragam anak yang saya lalui..Meragam,kembung perut,susah tidur,batuk ,selsema…maka terjumpalah balm Tasneem Natural ni Setelah serasi dengan anak-anak..saya seronok ingin berkongsi kebaikan balm ini dengan semua ibu bapa di luar sana. Balm ni selamat kerana dibuat dari essential oil ,tiada paraben dan SLS Saya sedia membantu ibu-ibu yang berada di Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang. Boleh WhatsApp saya di 019-4482314 https://bit.ly/2VQJOTW Pos seluruh Malaysia. …

Balm Tasneem atasi masalah kembung dan sembelit pada anak

Balm Tasneem atasi masalah kembung dan sembelit pada anak

Balm T-Rub cukup digemari oleh ibu-ibu kerana balm ini selamat dan boleh menggantikan minyak telon. Ibu-ibu pasti akan teruja setiap kali mengurut dan menyapu balm ini ke perut bayi kerana balm ini boleh melegakan perut kembung, sembelit dan membuang angin berlebihan. Ibu bapa boleh sapukan balm ini di tapak kaki dan perut. Untuk sapuan di bahagian perut, ibu bapa disarankan supaya membuat urutan seperti urutan ‘I Love You’ bagi memastikan si manja anda lebih selesa. Essential Oil dalam Trub balm Selain itu, T-Rub turut membantu masalah penghadaman dengan adanya Fennel, Ginger, Lemongrass, dan Anise sebagai bahan utama dalam pembuatan balm ini. …

10 Cara Atasi Sembelit Anak dan Orang Dewasa

10 Cara Atasi Sembelit Anak dan Orang Dewasa

Jika anak atau orang dewasa tidak membuang air besar selama 3 hari, bersedialah untuk berhadapan dengan sembelit yang teruk. Sembelit ini normal tapi jika dibiarkan anda akan mengalami kesakitan yang teruk terutama semasa meneran. Lubang dubur boleh koyak dan boleh menyebabkan buasir juga.  Begitu juga anak- anak, jangan biarkan anak tidak membuang air besar lebih 3 hari terutama anak yang sudah makan makanan yang berkarbohidrat tinggi seperti nasi, susu tepung dan sebagainya. Dibawah ada 10 cara mudah bagi atasi sembelit anak dengan segera. 1. Atasi sembelit dengan minum air kelapa Air kelapa perlulah yang segar dari buahnya. Bukan yang dibeli dikedai …

Perkembangan Anak Dari Lahir Hingga 3 Bulan

Perkembangan Anak Dari Lahir Hingga 3 Bulan

Selalunya kita pergi tengok bayi yang baru lahir, dia asyik tidur je kan? Biasa maknya cakap anak saya tidur lena siang hari, menangis dan berjaga pada malam hari. Bayi bukan tahu setakat menangis saja tau, sebenarnya ada 7 bahagian lagi dalam carta perkembangan anak- anak. Jom semak! 1. Motor Kasar Pada umur 1 bulan bayi bertindakbalas apabila pipi dan mulutnya disentuh. Dari lahir jari jemari bayi biasanya menggenggam. Mak ayahkena buka genggaman dan cuci daki pada celah jari bayi tau. Penggunaan mittentak digalakkan sangat kecuali kuku anak panjang dan tajam. Anak suka dan pandai menghisap dan mudah terkejut. Sebab itu ada …

Cara Mudah Mengajar Anak

Cara Mudah Mengajar Anak

Menurut Ibu Rose ada cara paling mudah untuk kita mengenal gaya belajar anak. Melalui pergerakan mata dia. Biasanya gaya belajar ini kita akan dapat nampak semenjak anak umur 3 tahun ke atas. Anak visual biasa matanya ke atas. Sebab dia nak tengok gambar atau membayangkan gambar. Anak ini senang belajar menggunakan gambar, televisyen, filem dan buku. Anak audio matanya biasa ke tengah, tapi muka anak biasanya akan ke tepi sebab anak nak tadahkan telinga untuk mendengar apa yang kita perkatakan. Kena banyak lagu atau cara belajar yang berirama . Anak kinestetik anak matanya akan pandang ke bawah. Kinestetik dia gabungan rasa/ …

0
Your Cart