Tag Archives balm homemade

Agent balm Tasneem Tanjung Malim, Perak

Assalamualaikum,

hai mommies hebat semua..
saya Anizhidayu binti Mohd Nazri, mudah mesra panggil je k.niz.

k.niz adalah pengedar balm tasneemnaturel balm baby no 1 di Malaysia.

Kenapa k.niz memilih balm tasneem untuk anak- anak?

NATURAL: ianya 100% menggunakan bahan semulajadi (minyak pati tumbuhan) , jadi k.niz tak risau kalau sapu selalu, xde dah isu overdose..

ūüĎć MUDAH & MEMUDAHKAN: Mudah nak guna..sapu2 je.. tak perlu dah nak potong2 lemon bagai (sblm ni mmg potong lemon la kalau anak demam ūü§≠) ..mudah juga nak bawak travel.

ūüĎć ADA KKM : selamat untuk anak2..dari newborn boleh guna tau..

ūüĎć WANGI & SELESA : Tak memedihkan dan tak panas macam minyak telon yang lain. jadi, xdelah isu kulit baby tak tahan kan..

So, mommies yang nak dapatkan balm tasneem meh roger k.niz. di pelbagai channel pon hado.

ūüöī‚Äć‚ôā COD: AREA UPSI TANJUNG MALIM .

ūüĖĪFB: Anizhidayu Mohd Nazri (https://www.facebook.com/tulip.biru.92)

ūüĖ• FB PAGE: Kiddy Edutoys & Babykit (https://www.facebook.com/kiddyedutoys)

ūüíąSHOPEE : https://shopee.com.my/aniznazri

www.wasap.my/60125144413/balmtasneem

Agent Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Assalamualaikum…

Saya Noraini binti Zakaria berumur 32 tahun. Mama kepada dua orang puteri dan seorang putera.

Saya adalah pengedar Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Sebagai seorang mama kepada 3 orang anak..Semestinya pelbgai ragam anak yang saya lalui..Meragam,kembung perut,susah tidur,batuk ,selsema…maka terjumpalah balm Tasneem Natural ni

Setelah serasi dengan anak-anak..saya seronok ingin berkongsi kebaikan balm ini dengan semua ibu bapa di luar sana.

Balm ni selamat kerana dibuat dari essential oil ,tiada paraben dan SLS

Saya sedia membantu ibu-ibu yang berada di Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Boleh WhatsApp saya di 019-4482314 https://bit.ly/2VQJOTW

Pos seluruh Malaysia.

Senarai Stokis dan Agen Tasneemnaturel

SENARAI STOKIS DAN AGENT BALM TASNEEMNATUREL

 PERAK

Zainurulazwa 0172562030 (taiping,perak)

Fazliana sabeli 0194184356 (parit buntar,perak)

Mimi Amira 01126575527 (teluk intan, perak)

Nailatun Sakirah Ahmad 01126337236 (Kg.Gajah, Perak)

Nor Azean Bt Abdul Aziz (kamunting perak) 0175411691

Zawahariana zakaria 0125465148 (Manjung Perak)

nurul aimah bt ahmad zawawi 0193447901 (kuala kangsar, perak)

noorlaili nordin 0195970092 (Taiping, Kamunting)

Nur Adha Mansor 019-7987970 Sri Manjung,Perak

Aniz 0125144413 Kuala Kangsar, Chemor, sg siput

Mia Sowi 0179845321 Simpang Pulai, Ipoh, Perak
Nurul Husna Saadan, 0134004597, Ipoh, Perak
Alin 0174503034 (Batu Kurau, Kamunting, Taiping)

SELANGOR

Noorhayati Zakaria 0122825665 Bandar Tasik Puteri,Rawang

Nadia Sulaiman 0163882681  batu caves, sentul, jalan ipoh, kepong/jinjang, gombak, wangsa maju

Iffa Azwan 0122965320 (Ampang/Bangunan Public Bank)

Aishah Ali 019 2669057 Saujana utama, hill park, pristana, kg merbau sempak

Nuriryanie Yanie 0193103836 Bandar tasik puteri, Rawang

Huda Seksyen 23/17/Plaza Alam Sentral Shah Alam

Liza Manaf 0136691123 Cheras/Kajang

Hasnani 60174307658 kapar, meru

Noraini 011 1006 3027 Sg Buloh

Siti Farhana Mohd Said 0123779429 (Subang Jaya, Selangor)

Azizan Binti Mohd Zan 013-2223059 Gombak, Selangor

solehah +60126441694 (sri kembangan, selangor)

NUR SAKINAH SAFFIAN 0133248187 Cheras, Kajang

Ida 01129081984 Jalan Kebun shah Alam

Tengku noruakmal 0139940495 Jalan kebun,kota kemuning,bandar putera 2 klang

Wan Noormaziah, 011-32695137, Shah Alam, Selangor

norsyahida ahmad 0139227571, sepang & nilai
Suhada 0196192329 Meru & Setia Alam
Najmina Isa Meen 0193739600 Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh
Intan Syafinaz 0122493268 Meru, Alam Budiman, Klang & Shah Alam Seksyen 14
siti zafirah maas 0172881505 sungai besar selangor
Nur Hidayah 017 5610668 Selayang, Selangor
Siti zubaidah yusoff 0193009452 Subang bestari, shah alam
 Noor Alina 0176769603 Pekan Meru, Klang
siti ainatul  0132960396 kajang utama, s13/s14 , petaling jaya
Nurhidayani Yasin  0197688861 malur,jusco maluri.tesco ampang.galaxy ampang,hospital ampang
Rosmawati 0126789787 (shah alam & damansara)
NUR KHALILAH RASYIDAH 019 4737645 BANDAR TASIK PUTERI RAWANG
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Nurul Ain 013-6068606 Bandar Putera 2 , Bukit tinggi Klang, Jalan Kebun.
Shuhada 0187818483 (Jalan Kebun, Kota Kemuning & Shah Alam)
Eina Tholhah 0124506731  Shah Alam, Banting, Teluk panglima Garang
Nur shareena 0184631955 Bangi,jalan reko
Fazliana Parlan 019-6156233 Puncak Alam, Shah Alam
 Anis Serenity 0133655071 Menara TM / Shah Alam / Kota Damansara

TERENGGANU

Athirah 013-6044095 Kuala terengganu, marang

tengku norujuliana binti tengku jaafar 0196081224 bukit payong, kuala terengganu

Rozita binti salleh  01116120491 Marang,terengganu

Amira Nadzirah 0174031798 Kijal, Teluk Kalong, Chukai, Kemaman, Terengganu

Yuhaniz 0179284125 Kerteh,paka,kemasik , chukai

Emi sekitar setiu, Langkap 0179172941

Nor’Ain Solehah Ismail¬†0109093007 Kuala terengganu

HAZWANI NURI HUDA 0199342909 KUALA TERENGGANU,KUALA NERUS

MELAKA

Sara 012-616 3455  klebang, tangga batu melaka

Norlela 0133582753 Bemban Jasin, Melaka

Aishah 013-6364062 Uitm Lendu, Alor gajah,Masjid Tanah

 

KUALA LUMPUR

Wan shazwani 0148398302 bangsar,jalan Klang Lama,menara TM,pantai Dalam,Shangri-la KL

Norazni binti abu samah 0176935633 seri kembangan dan serdang

Norazlin 0188741723 (putra heights)

Firzalaila Syarina 0129142767 (Seri Kembangan)

noraini zakaria 0194482314 (kepong,KL)

Syuhaidah 0173453305 (Sg Besi,KL)

Nadya Azhar 0134313378 Bukit Jalil, Puncak Jalil, Sri Kembangan, Sri Petaling,

 

PERLIS

Norshiela 012-560 7861 Beseri

Aminah 0175082443 Padang besar

Zuriha  kangar  019-478 9795

Hishafiqah Che Ishak  0125376802  mata ayer , beseri, kangar ,arau

KEDAH

Nurul huda 0125319076 jitra

Wardah bt Abdul Rahman 0125296690 Sungai Petani

syazwani 0 19-440 6265 (alor setar)

Muslihah 0 13-983 8769 (sg.petani,kedah)

yana 0192809173(Baling,kedah,)

Azreen Ghafar 0165205772 Alor Setar, Kedah

Yana Yahya 0192809173 (Daerah Baling, Kedah)

JOHOR

Anija Hasem 0177310810  Kluang

Sufiah rahmat 013-7216304 skudai, pekan nenas & kawasan sekitar

Yatie 0187627110 gelang patah.

Nurul Aini Mohamed Isa 0134864965 sekitar Larkin,kempas

nor izzati mahamad basar 013 33 22 141 (ulu tiram, johor)

Nur Izzati binti Mohamad Junaidi 0133135890 (kota tinggi)

Atikah Shafii 0136578732 Pasir Gudang, Masai, Johor Jaya

Maizanun bt Mustafa 0197481270 (segamat,johor)

Fiza Shukeree 0143302454 Batu Pahat,Johor

Aimi bte laili 0163281702 Mersing, Johor

Nor izzati 013 3322141 Ulu tiram,johor

Aimi Kluang, Johor 0122274537

Rabiatuadawiyah 019-7171093 Pusat Bandar Johor Bahru

NEGERI SEMBILAN

Nur Atikah bt Abdul Halim 0139985618 (senawang)

Aiman Shafiqa 013-3102390 (Seremban)

Sharifah Mahfuzah 0132478987 Taman Tuanku Jaafar, Seremban, NS

Aziah 0192349207 Seremban, Sikamat & Paroi.

Lynn Jamal 0127163342 sendayan, seremban 2
Husafira 60102989282 Seremban 2 & Sendayan, Negeri Sembilan
Norfaiza Besar 60122202394 Senawang Negeri Sembilan
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Madiha 0123940200 Labu, Gadong, Sendayan (N9)

Zuliza Yusoff 0193609310 Seremban,HTJS,Seremban2,Sendayan

PAHANG

siti munawarah zakaria 01121994391 (temerloh, pahang)

Syairah Atiqah Md jani sekitar Kuantan 0169234810

Noor faridah mohamad ida,01129530766,jerantut pahang

SABAH

Saidah Nafisah Binti Khairuddin 0195960387 (sandakan, sabah)

Amyee Rozana Binti Puteh SinSipitang, Sabah 012-8219688

Zen 0198235410 Kota Kinabalu & Kudat.

Saidah Nafisah 0195960387 Beluran,Sandakan

Zue 0122622970(sook,keningau,tambunan,tenom,nabawan)

 

 

SARAWAK

Apheeza 0192898287 sipitang, sabah

Aisyah Zamani 0137786312 (Miri, Sarawak/Senai, Johor)

Laeeba Haslan Miri, Sarawak 0198645144

Nur Amalina Lundu / sematan 0109250354

Nancy Dorhat 013-8125120 COD area mukah/dalat/oya

Lady Vivianey 013-8104357 Kuching/Batu kawa/kota belud

Noradilah – 0134168795 – Kudat, Kota Marudu, Pitas, Paitan Sabah

Hidayah, 0134540247 (kudat, kota marudu sabah)

Dyg.Hazimah 0168502068 Kota samarahan Sarawak/Petra Jaya

LABUAN

Rika Oktavia  0134662781 (Labuan)

Nadzirah Nadzir 0134214178 Labuan

PENANG

NOOR FAZILAH BINTI ISMAIL 0176352499 penang

Sakinah Hamid, USM Penang 0194715407

Madihah 0125421093 Balik Pulau

Hidayah Mansor, 0176187657 Sungai Dua Butterworth, Penang

Madihah 0125421093 Balik Pulau

KELANTAN

Farah 013-9625132 Kota Bharu & sekitar, Kelantan

Elly Zaily Hazmiera 0189574042 Sekitar kb,kubang kerian,kok lanas

Wan Haiera wan Nor 012-9754487 Kota Bharu dan Pasir Puteh

Nur ‘Atikah 0134033694 Ketereh, Kok Lanas, Melor

BRUNEI

Laeeba Haslan Brunei 8291629

 

Stokis Balm Tasneem Parit Buntar dan Kulim

 

Assalamualaikum..

Nama saya Fazliana bt Sabeli. Berumur 29 tahun. Menetap di Parit Buntar,Perak. Bekerja dalam sektor swasta.

Saya adalah stokis tasneem naturel di kawasan parit buntar,bagan serai,nibong tebal dan kawasan sekitarnya. Laman facebook page saya adalah “Balm Tasneem Naturel Parit Buntar & Kulim”.

Tasneem naturel adalah sejenis balm bayi yang diperbuat daripada gabungan beberapa “essential oil”, yang insyaallah selamat untuk bayi sehingga dewasa.

Balm tasneem naturel ada 4 jenis,yang berfungsi untuk :

‚̧ sleeptime – membantu bayi tidur lena dan mudah tidur.
‚̧ calmtime – membantu menenangkan anak yang suka mengamuk/tantrum.
‚̧ tummytime – membantu anak yang sembelit,kembung perut dan cirit birit.
‚̧ coughflutime – membantu melegakan demam, batuk kahak dan selsema.

Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan,boleh hubungi saya di talian 019-4184356.

Terima kasih.

Balm Tasneem Naturel atasi masalah bayi dan anak kecil

Secara umumnya ada 5 masalah utama yang biasa terjadi pada anak kecil terutama bayi iaitu:

  1. Anak sukar tidur
  2. Anak tantrum, suka mengamuk
  3. Anak kena demam dan batuk berpanjangan
  4. Anak sakit perut
  5. Ruam atau kulit sensitif

Kebelakangan ini banyak produk yang berkaitan essential oil atau pati minyak pokok dikatakan boleh membantu menyelesaikan 5 masalah di atas jika digunakan secara konsisten.

Ada pelbagai jenama minyak pati di luar sana dan dalam banyak- banyak jenama ini saya suka pada satu jenama iaitu Tasneem Naturel.

Balm tasneemnaturel boleh selesaikan semua permasalah di atas jika disapu secara konsisten pada anak. Yang menariknya ianya berbentuk balm bukan minyak seperti produk essential oil yang lain.

Kenapa berbentuk balm? Ini kerana essential oil tidak boleh disapukan direct pada kulit anak, ada dos yang sesuai untuk kulit anak serta bayi. Balam tasneem sudah siap gunakan essential oil dos kanak- kanak.

Yang pasti balm tasneem ini tiada bahan kimia seperti paraben atau SLS yang menyebabkan keradangan pada kulit bayi. Balm tasneem hanya menggunakan bahan- bahan semulajadi seperti :

1. Essential oil mengikut jenis balm

Setiap balm tasneemnaturel mempunyai 7-10 essential oil yang telah dicampurkan mengikut dos bayi atau istilah dalam penghasilan minyak pati pokok dinamakan telah di ‚Äėdilute‚Äô.

Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Balm tasneemnaturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Beeswax

Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

3. Shea butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.

Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

4. Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Naturel. Minyak kelapa sudah terkenal dengan 1001 manfaat. Minyak kelapa dihasilkan daripada isi kelapa.

Balm Tasneem Naturel ini mempunyai 5 jenis.

  1. Calm Time
  2. Sleep Time
  3. T-Rub Time
  4. CF Rub Time
  5. Skeenz

Calm Time Tasneem Naturel

Membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa. Apabila disapu pada anak, ia akan merilexkan saraf anak yang menegang akibat tantrum atau sesi mengamuk tadi.

Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:

  • – Anak kuat meragam dan tantrum
  • – Anak kurang fokus
  • – Anak sering menangis

Malah ia juga berfungsi dan berkesan kepada orang dewasa.

Sleep Time Tasneem Naturel

Sleep Time Tasneem Naturel membantu memperbaiki hormon tidur anda atau anak anda. Minyak pati cedarwood yang digunakan dalam sleep time boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga.

Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:

  • – Anak susah tidur malam
  • – Anak tidak tidur lama atau nyenyak
  • – Orang dewasa yang tidur tidak teratur
  • – Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa

T-Rub Tasneem Naturel

Trub adalah balm wajib ada dalam setiap kit kecemasan anak. Saya gunakan balm ini semenjak anak lahir lagi sebagai minyak angin bayi.

Sekarang anak dah makan makanan pejal, masalah sembelit kerap berlaku. Sapu balm tasneem anak dapat membuang dengan senang.

Antara kelebihan Trub Time adalah menyelesaikan masalah:

  • – Bayi sukar buang air besar
  • – Bayi selalu kembung perut
  • – Anak sakit perut
  • – Anak susah membuang air besar atau sembelit
  • – Orang dewasa / kanak-kanak yang sakit perut atau cirit birit

Cf Rub  Tasneem Naturel

Cr Rub atau nama lamanya coughflu juga wajib ada dalam kit kecemasan anak. Kita tak tahu bila anak akan terkena selsema atau batuk. Jika sudah ada tanda- tanda anda boleh kerap sapu balm cf rub ini.

Antara kelebihan cf rub adalah untuk mengatasi masalah:

  • – Batuk malam
  • – Susah bernafas kerana selesema
  • – Selesema dan batuk
  • – Anak nak mula demam

Skeenz Tasneem Naturel

Memperkenalkan balm terbaharu dari Tasneem Naturel, Skeenz bantu meredakan masalah kulit anak seperti gatal, ruam, kena gigit serangga atau nyamuk.

Walaupun baru dipasaran, Alhamdulilah dah banyak feedback positive yang kami terima dari pengguna Skeenz terutama ibu yang mempunyai anak eczema.

Testimoni

Di bawah adalah beberapa testimoni pengguna-pengguna yang mencuba Balm Tasneem Naturel ini:

Jom ibu ayah, kita ikhtiar dengan bahan semulajadi

Calm Time : Atasi tantrum anak

Sleep Time : Bantu anak tidur lena

T-rub : Atasi masalah perut anak

Cf-rub : Mengurangkan selsema dan batuk

Skeenz : Membantu menyelesaikan masalah kulit sensitif, ruam, ekzema

Terus saja tekan whatapp dibawah untuk order:

http://ibudoakan.com/produk/

atau boleh bersembang dengan saya di whatapp:

Pengedar balm tasneem kawasan sungai besi kuala lumpur

 

Assalamualaikum wbt

Nama saya Syuhaidah Binti Norazrin, berumur 29 tahun.

Saya adalah pemilik page Little Caliph Education Tools dan instagram edutoys.tasneem.nature.

Saya amat meminati aktiviti homeschooling dan disebabkan inilah, saya menceburi perniagaan online menjual educational toys dan buku untuk anak-anak.

Disamping itu, saya juga pengedar sah Balm Tasneem Naturel yang berpusat di Sg Besi dan kawasan sekitarnya. Saya memilih balm Tasneem Naturel sebagai kit kesihatan untuk anak saya kerana balm ini diperbuat dari bahan-bahan semula jadi dan InshaAllah selamat untuk penggunaan seisi keluarga.

Saya ingin membantu ibu ayah diluar sana untuk mendidik dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak.

Sebarang pertanyaan atau pembelian educational toys dan balm Tasneem Naturel ibu-ibu boleh hubungi saya di 017 345 3305 (Aida).

Saya tidak menjanjikan yang terbaik tetapi saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam menjaga dan mendidik anak, Amanah Allah.

Pengedar balm tasneem kawasan Sec 32 Shah Alam, Kg Bukit Naga

 

Assalamualaikum..
Saya Azlida, 33 tahun. Merupakan suri rumah sepenuh masa. Mempunyai 2 orang putera dan 2 orang puteri. Alhamdullilah..

Saya merupakan seller online. Antara barang-barang yang saya jual adalah edu toys dan buku untuk baby dan kanak-kanak. Fb page saya adalah Smart Kid Toys Galery dan Bambamcomey Tasneemanturel. Saya merupakan agen sah Tasneem Naturel di Shah Alam.

Alhamdullilah balm ini banyak membantu saya uruskan emosi anak-anak di rumah dan di tempat awam. Bahan-bahan dari tasneem naturel balm ni adalah dari sumber organik, semulajadi tanpa penggunaan bahan kimia. Produk muslim yang terjamin halal dan sangat selamat untuk kanak-kanak.

Dengan itu, saya akan bersama-sama dengan team mate yang lain untuk berusaha keras dan terus maju lagi, supaya saya dapat mengubah diri dan keluarga. Saya ingin membantu ibu-ibu lain di luar dengan memperkenalkan, menyampaikan kebaikkan produk

Tasneem Naturel dan ingin membantu ibu-ibu untuk menguruskan emosi anak-anak semasa mereka tidak sihat, masalah anak tantrum, sukar tidur dan lain2.

Kepada yang berdekatan dengan Sec 32 Shah Alam, Kg Bukit Naga boleh cod/pickup balm tasneem naturel dengan saya. Pos keseluruh malaysia.

Hubungi saya di nombor 011-2908 1984 (whatsapp)

Saya akan memberi konsultasi terbaik untuk ibu-ibu sepanjang penggunaan produk ini.

Pengedar Balm Tasneemnaturel Ampang dan Cheras

Assalamualaikum.

Saya Azzue, 35 tahun. Saya ada menjual barang-barang bayi dan kanak seperti educational toys dan buku. Saya juga merupakan Agen sah Tasneem Naturel yang berpusat di Tun Hussein Onn, Cheras Selangor.

Saya pemilik FB page dan Instagram Kaseh Emak. Saya sangat meminati produk yang berasaskan bahan semula jadi.

 

Saya memilih Tasneem Naturel sebagai kit kesihatan untuk anak-anak kerana ianya berasaskan bahan semulajadi. Ia juga sangat membantu saya menguruskan anak-anak dengan lebih baik apabila emosi, perilaku dan kesihatan anak-anak berada dalam keadaan yang sangat baik.

Saya ingin membantu ibu ayah diluar sana yang mempunyai anak yang selalu terganggu tahap kesihatan dan kerap sakit serta sukar makan ubat ubatan.

Dengan TASNEEM NATUREL hanya “sapu sapu je” InshaAllah berkesan.

Saya tidak menjanjikan yang terbaik tetapi saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam menjaga dan mendidik anak, Amanah Allah.

Berikhtiar mencari yang terbaik untuk anak anak syurga kita.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di http://www.wasap.my/6013-3405534/membantuibukeutamaankami

COD Balm Tasneem Naturel sekitar Cheras dan sekitarnya

 

Balm Homemade Atasi Anak Menangis

Segala puji hanya bagi Allah, tuhan sekalian alam. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Allah telah kenalkan balm homemade ini pada Ibu mulai sebulan yang lalu. Bayi comel kesayangan Ibu mulai bertenang dan jarang sangat menangis sekarang. Boleh baca sini apa yang Ibu hadapi dulu.

Jika ilmiy tertidur usai solat maghrib dan terjaga kembali masa Ibu dan ahli keluarga yang lain hendak tidur, Ibu hanya sapukan balm ini, urut tapak kakinya sekejap dan setengah jam selepas itu ilmiy akan tidur semula.

tiada tangisan lagi

Ibu dan abah sudah dapat tidur yang berkualiti dan lama. Tidur anak kesayangan Ibu yang lain juga nyenyak dan abang ilmiy yang hendak ke sekolah setiap pagi pun tiada lagi ‘drama’ setiap pagi.

Apa yang ada dalam balm ini sehingga dapat membuatkan ilmiy senyenyak dan setenang itu? Jom kita baca mengenai balm dan Roll On Tasneem Nature:

  • Kami hanya menggunakan bahan yang 100% semulajadi, tiada paraben, tiada SLS, tiada bahan kimia.
  • Bahan yang digunakan adalah minyak pati 100%, beewax, shea butter, olive oil, almond oil dan coconut oil.
  • ada 4 balm yang dirumuskan untuk menyelesaikan permasalahan yang biasa berlaku pada anak- anak terutama kembung perut, susah tidur, mudah selsema dan batuk serta menangis tidak tentu pasal.

Ada 2 jenis balm yang Ibu selalu sapukan pada ilmiy iaitu calm time dan sleep time Sebelum terlupa, Ibu nak cakap balm ini hanya sapu luaran sahaja, ada tempat tertentu yang khas untuk sapu balm supaya kesannya lebih cepat dan lama.

  1. Calm Time
    Produk ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan meragam atau tantrum. Hanya sapukan di tapak kaki, di belakang telinga, ubun-ubun mengikut kesuaian anak anda.tambahan bahan:
    Lavendar
    Bergamot
    Stressaway
    Peace and calm
    Orange
  2. Sleep TimeProduk ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.tambahan bahan:
    Lavendar
    Cedarwood
    Stressaway
    Orange
    Bergamot

Bahan utamanya ialah pati essential oil dan dicampur dengan VCO. Patutlah anak tenang dan rasa selesa, pati minyak ini sangat membantu menenangkan anak dan juga orang dewasa seperti kita. cuba kita tengok senarai essential oil untuk sleep dan relax

minyak untuk bagi anak tidur

Jadi pada ibubapa diluar sana yang mengalami masalah seperti kami, boleh la cuba dapatkan balm tasneem nature ini. Berbaloi dan tiada tekanan lagi bila kita habis idea mahu hentikan tangisan bayi.

seunit balm RM49 sahaja. WHATAPP 0175082443 UNTUK INFO LANJUT

0
Your Cart