Tag Archives essential oil balm

Senarai Barang Persediaan Bersalin Sebelum Ke Hospital

Kandungan sudah mencecah 38 minggu. Bila- bila masa sahaja si ibu boleh bersalin. Di sini saya senaraikan apa persediaan untuk bersalin dan untuk bayi baru lahir. Letak dalam kereta siap- siap!

Persediaan untuk bayi

BAJU BAYI

Bawalah 3,4 pasang baju berlengan dan berseluar. Jangan lupa sarung tangan, stokin dan penutup kepala. Jangan bawa baju tebal atau baju yang susah di pakai seperti jumpsuit. Kadang- kadang nurse hanya pakaikan baju dan bedung sebab saiz anak yang kecil. Baju saja pun dah labuh hingga kaki.

KAIN BEDUNG, BABY WIPES, NEWBORN DYPERS

pampers untuk bayi baru lahir

Ada hospital yang sediakan tapi tak bolehlah bawa balik. Hari pertama lepas bersalin, kain bedung, dypers, baby wipes semua hospital support. Tapi mungkin bukan semua hospital provide semua ini. Kalau ke hospital kerajaan  tue ada la diorg bagi 3 keping. Boleh la standby guna dulu sementara nk tunggu beli yg lain. Sebaiknya beli dypers yang pack kecil 10 keping sahaja.

BUKU MERAH/BIRU BAYI

Kalau buat check up di Klinik Kesihatan, mesti ada buku merah. Kalau buat di hospital swasta, anda akan dibekalkan buku biru. Warna buku bergantung kepada hospital swasta tu sendiri.

Jangan lupa Buku Rekod Kesihatan / Kehamilan Ibu, Kad Pengenalan dan dokumen penting yang lain. Kalau boleh letakkan setempat / mudah capai dan cari.

BEG PLASTIK

Untuk baju kotor dan juga untuk bawa pulang uri bayi. Sesetengah hospital siap bersihkan dan berikan sekali dalam bekas yang disediakan pihak hospital

BABY KIT SPA

Set ini dah cukup lengkap untuk bayi. Ada minyak telon, mandian baby, massage oil baby dan paling penting semuanya semulajadi tanpa bahan kimia seperti paraben atau SLS. Tasneem kit baby spa ini adalah yang pertama di Malaysia. Didatangkan dengan kotak khas dan ianya kecil senang di bawa ke mana sahaja walaupun dalam labour room atau wad selepas bersalin.

Boleh terus dapatkan baby kit spa di sini

Persediaan untuk Ibu

BAJU SALIN IBU

Ibu jangan lupa bawa baju salin ye. baju tshirt longgar lengan panjang atau blouse. Yang suka pakai kain batik boleh bawa kain balik, atau skirt longgar. Baju yang kita pakai sebelum masuk labour room tu kadang- kadang boleh hilang tanpa dapat dijejak.

BRA MENYUSU DAN SELUAR DALAM

Boleh bawa 3-4 helai bra menyusu kerana susu akan meleleh dan kita tidak akan selesa memakai bra yang basah. Seluar dalam juga kena bawa banyak sebab biasa akan lekat darah bila kira berbaring

PAD

pad bertali untuk ibu bersalin

Selepas bersalin nurse akan pakaikan pad bertali untuk kita. Pad bertali ini boleh dibeli di farmasi atau kedai ibu dan anak. Kemudian bila darah makin kurang kita akan mula pakai seluar dalam dan pad biasa. Boleh beli pad overnite untuk cover darah yang banyak.

ALAT KEBERSIHAN

Ubat gigi, berus gigi, pencuci muka perlu dibawa ke dalam wad. Jika tidak mahu bawa sabun mandi boleh gunakan pencuci muka sebagai sabun mandi.

SPECIAL NEED

  1. Getah rambut. Sediakan banyak dalam beg sebab biasanya kita akan lupa mana kita letak.
  2. Sikat rambut sangat penting sebab bila kita sikat rambut ia akan menghilangkan pening kepala lepas bersalin
  3. Termos. Di hospital kerajaan termos, cawan dan sudu kena sediakan sendiri.
  4. Buku. Bila baby dah tidur biasa kita akan bosan jika mata belum mengantuk. Pilihlah buku untuk dibaca selain dari layan facebook di phone.

STOKIN

Perlu sediakan beberapa pasang stokin juga. Takut nanti stokin basah dan kita akan kesejukan. Sebelum pakai stokin boleh sapu minyak panas pada tapak kaki atau betis supaya tidak kejang dengan suhu wad yang sejuk atau berangin.

Jadi selamat bersalin pada semua ibu- ibu yang menunggu hari untuk bersalin. yang mana nak cuba balm untuk bayi baru lahir atau baby kit spa boleh tekan terus whatapp dibawah:

Persediaan Jika Anak Demam dan Selsema

Dua hari ini hujan je kan. Rasa sejuk je. Sebenarnya musim hujan sudah tiba. Perubahan cuaca inilah yang sebabkan anak mudah terkena demam, batuk dan selsema.

Dalam group sekolaha nak pun ramai yang mengatakan anak mereka demam selsema. Ada yang lagi parah baru je baik deman 3, 4 hari kemudian demam lagi.

Pergi klinik pun mesti doktor cakap ‘musim’. Jika kerap demam pun tak best juga. Kita pula harap jika anak demam, biarlah demam yang biasa saja. Janganlah ianya batuk selsema yang teruk sampai melarat kena tahan ward dan sebagainya.Cukuplah anak merasa tidak selesa 3,4 hari je dan kita pun boleh pantau anak dirumah.

Dirumah kita boleh memantau dan merawat anak. Jom kita lihat apa persediaan yang perlu dibuat untuk mengadap anak yang demam secara tiba- tiba atau tidak sihat ini.

 

Termometer yang berfungsi dengan baik

Sebaiknya ada 2 termometer untuk lebih tepat . Suhu anak kena pantau 2 jam sekali.

36-37.4 darjah selsius adalah suhu yang normal

37.5-37.9 adalah subfebrile (demam sikit)

38.5 dan ke atas dikira demam tinggi.

Sila rujuk doktor untuk pastikan tiada kahak pada paru- paru anak. Periksa semula suhu anak setengah jam selepas ubat diberikan.

Jika suhu menurun, alhamdulillah. Kemudian wajib pantau. Jika tidak, tengok keadaan dia. Nampak biasa atau luar biasa.

Air Suam

Mandikan anak dengan air suam. Boleh tambah perahan air lemon untuk mempercepatkan proses turun suhu. Lepas mandi biarkan anak tanpa baju supaya suhu panas sentiasa bebas keluar. Jangan selimutkan anak.

Vitamin C

Boleh berikan anak buah segar untuk sumber vitamin c. Tapi jika anak tak lalu makan boleh suruh kunyah suplement vitamin c sahaja.

 

Balm anak

Boleh sapu untuk legakan ketidakselesaan akibat demam. CF-Rub–>Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema. Boleh terus whatapp 0175082443 untuk dapatkan balm tasneem ini.

Tuala dan bekas bersih

Pastikan anda menggunakan air suam untuk jerlum anak. Kaedah sponging ini adalah cara paling cepat untuk turunkan suhu anak. Lap anak pada celah pelipat di siku, leheh, peha dan ketiak anak.

 

 

Balm Tasneemnaturel ubat semulajadi untuk batuk dan selsema anak

Sesekali anak kita kena demam, batuk dan selsema bagus juga. Ia sebenarnya membantu meningkatkan antibodi anak kita supaya jika terkena demam dari jangkitan kuman yang sama, anak sudah ada antibodi untuk melawan kuman tersebut.

Tapi yang tak tahan jika demam dan selsema itu berpanjangan. Ada juga demam dah kebah, tapi hidung berhingus masih ada. Ditambah pula dengan batuk yang teruk. Kita sebagai ibu dan bapa mesti tidak selesa dengan keadaan ini apatah lagi di anak kecil yang terpaksa menghadap ketidakselesaan ini.

Balm CF-Rub atau coughflu tasneemnaturel

Balm CF-Rub tasneemnaturel dirumuskan khas untuk membantu hentikan batuk dan selsema. Paling penting secalit balm ini dapat bantu anak bernafas dengan sempurna tanpa gangguan kahak atau hidung tersumbat lagi. Apa bahan semulajadi yang ada dalam balm tasneem sehingga dianggap balm magik oleh pengguna? Mari kita lihat:

Minyak pati orange/ oren:

Oren ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Minyak pati kayu putih/Eucalyptus:

Boleh dikatakan semua minyak bayi atau minyak telon di Malaysia menggunakan minyak kayu putih sebagai bahan utama. Boleh dikesan dalam minyak yang berangin dan mempunyai bau yang kuat. Minyak ini membantu mencairkan kahak dan hingus.

Perlu dinyatakan di sini, jumlah minyak pati kayu putih yang digunakan dalam Cf-Rub adalah dos yang sesuai untuk bayi seawal usia sehari.

Minyak Tea trea

Ia merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.

Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².

Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Lavender

Lavender pula digunakan sebagai ejen penenang anak sewaktu dalam keadaan selsema dan tidak selesa. Baunya yang wangi dapat bantu tenangkan anak dan dapat tidur dengan nyenyak walaupun badan tidak sihat.

Frankinsence

Minyak pati frankinsence juga lebih dikenali dengan nama luban atau tayyibat merupakan tumbuhan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi.  Bagus untuk meningkatkan paras antibodi anak dan bayi.

Sapu balm cf 2 kali sehari pada hidung, tulang hidung, dada dan tapak kaki anak. Demam akan berkurangan, selsema cepat kering dan batu akan segera hilang.

Boleh terus dapatkan balm cf rub di sini.

Senarai Stokis dan Agen Tasneemnaturel

SENARAI STOKIS DAN AGENT BALM TASNEEMNATUREL

 PERAK

Zainurulazwa 0172562030 (taiping,perak)

Fazliana sabeli 0194184356 (parit buntar,perak)

Mimi Amira 01126575527 (teluk intan, perak)

Nailatun Sakirah Ahmad 01126337236 (Kg.Gajah, Perak)

Nor Azean Bt Abdul Aziz (kamunting perak) 0175411691

Zawahariana zakaria 0125465148 (Manjung Perak)

nurul aimah bt ahmad zawawi 0193447901 (kuala kangsar, perak)

noorlaili nordin 0195970092 (Taiping, Kamunting)

Nur Adha Mansor 019-7987970 Sri Manjung,Perak

Aniz 0125144413 Kuala Kangsar, Chemor, sg siput

Mia Sowi 0179845321 Simpang Pulai, Ipoh, Perak
Nurul Husna Saadan, 0134004597, Ipoh, Perak
Alin 0174503034 (Batu Kurau, Kamunting, Taiping)

SELANGOR

Noorhayati Zakaria 0122825665 Bandar Tasik Puteri,Rawang

Nadia Sulaiman 0163882681  batu caves, sentul, jalan ipoh, kepong/jinjang, gombak, wangsa maju

Iffa Azwan 0122965320 (Ampang/Bangunan Public Bank)

Aishah Ali 019 2669057 Saujana utama, hill park, pristana, kg merbau sempak

Nuriryanie Yanie 0193103836 Bandar tasik puteri, Rawang

Huda Seksyen 23/17/Plaza Alam Sentral Shah Alam

Liza Manaf 0136691123 Cheras/Kajang

Hasnani 60174307658 kapar, meru

Noraini 011 1006 3027 Sg Buloh

Siti Farhana Mohd Said 0123779429 (Subang Jaya, Selangor)

Azizan Binti Mohd Zan 013-2223059 Gombak, Selangor

solehah +60126441694 (sri kembangan, selangor)

NUR SAKINAH SAFFIAN 0133248187 Cheras, Kajang

Ida 01129081984 Jalan Kebun shah Alam

Tengku noruakmal 0139940495 Jalan kebun,kota kemuning,bandar putera 2 klang

Wan Noormaziah, 011-32695137, Shah Alam, Selangor

norsyahida ahmad 0139227571, sepang & nilai
Suhada 0196192329 Meru & Setia Alam
Najmina Isa Meen 0193739600 Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh
Intan Syafinaz 0122493268 Meru, Alam Budiman, Klang & Shah Alam Seksyen 14
siti zafirah maas 0172881505 sungai besar selangor
Nur Hidayah 017 5610668 Selayang, Selangor
Siti zubaidah yusoff 0193009452 Subang bestari, shah alam
 Noor Alina 0176769603 Pekan Meru, Klang
siti ainatul  0132960396 kajang utama, s13/s14 , petaling jaya
Nurhidayani Yasin  0197688861 malur,jusco maluri.tesco ampang.galaxy ampang,hospital ampang
Rosmawati 0126789787 (shah alam & damansara)
NUR KHALILAH RASYIDAH 019 4737645 BANDAR TASIK PUTERI RAWANG
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Nurul Ain 013-6068606 Bandar Putera 2 , Bukit tinggi Klang, Jalan Kebun.
Shuhada 0187818483 (Jalan Kebun, Kota Kemuning & Shah Alam)
Eina Tholhah 0124506731  Shah Alam, Banting, Teluk panglima Garang
Nur shareena 0184631955 Bangi,jalan reko
Fazliana Parlan 019-6156233 Puncak Alam, Shah Alam
 Anis Serenity 0133655071 Menara TM / Shah Alam / Kota Damansara

TERENGGANU

Athirah 013-6044095 Kuala terengganu, marang

tengku norujuliana binti tengku jaafar 0196081224 bukit payong, kuala terengganu

Rozita binti salleh  01116120491 Marang,terengganu

Amira Nadzirah 0174031798 Kijal, Teluk Kalong, Chukai, Kemaman, Terengganu

Yuhaniz 0179284125 Kerteh,paka,kemasik , chukai

Emi sekitar setiu, Langkap 0179172941

Nor’Ain Solehah Ismail 0109093007 Kuala terengganu

HAZWANI NURI HUDA 0199342909 KUALA TERENGGANU,KUALA NERUS

MELAKA

Sara 012-616 3455  klebang, tangga batu melaka

Norlela 0133582753 Bemban Jasin, Melaka

Aishah 013-6364062 Uitm Lendu, Alor gajah,Masjid Tanah

 

KUALA LUMPUR

Wan shazwani 0148398302 bangsar,jalan Klang Lama,menara TM,pantai Dalam,Shangri-la KL

Norazni binti abu samah 0176935633 seri kembangan dan serdang

Norazlin 0188741723 (putra heights)

Firzalaila Syarina 0129142767 (Seri Kembangan)

noraini zakaria 0194482314 (kepong,KL)

Syuhaidah 0173453305 (Sg Besi,KL)

Nadya Azhar 0134313378 Bukit Jalil, Puncak Jalil, Sri Kembangan, Sri Petaling,

 

PERLIS

Norshiela 012-560 7861 Beseri

Aminah 0175082443 Padang besar

Zuriha  kangar  019-478 9795

Hishafiqah Che Ishak  0125376802  mata ayer , beseri, kangar ,arau

KEDAH

Nurul huda 0125319076 jitra

Wardah bt Abdul Rahman 0125296690 Sungai Petani

syazwani 0 19-440 6265 (alor setar)

Muslihah 0 13-983 8769 (sg.petani,kedah)

yana 0192809173(Baling,kedah,)

Azreen Ghafar 0165205772 Alor Setar, Kedah

Yana Yahya 0192809173 (Daerah Baling, Kedah)

JOHOR

Anija Hasem 0177310810  Kluang

Sufiah rahmat 013-7216304 skudai, pekan nenas & kawasan sekitar

Yatie 0187627110 gelang patah.

Nurul Aini Mohamed Isa 0134864965 sekitar Larkin,kempas

nor izzati mahamad basar 013 33 22 141 (ulu tiram, johor)

Nur Izzati binti Mohamad Junaidi 0133135890 (kota tinggi)

Atikah Shafii 0136578732 Pasir Gudang, Masai, Johor Jaya

Maizanun bt Mustafa 0197481270 (segamat,johor)

Fiza Shukeree 0143302454 Batu Pahat,Johor

Aimi bte laili 0163281702 Mersing, Johor

Nor izzati 013 3322141 Ulu tiram,johor

Aimi Kluang, Johor 0122274537

Rabiatuadawiyah 019-7171093 Pusat Bandar Johor Bahru

NEGERI SEMBILAN

Nur Atikah bt Abdul Halim 0139985618 (senawang)

Aiman Shafiqa 013-3102390 (Seremban)

Sharifah Mahfuzah 0132478987 Taman Tuanku Jaafar, Seremban, NS

Aziah 0192349207 Seremban, Sikamat & Paroi.

Lynn Jamal 0127163342 sendayan, seremban 2
Husafira 60102989282 Seremban 2 & Sendayan, Negeri Sembilan
Norfaiza Besar 60122202394 Senawang Negeri Sembilan
Noraida Mansor Salak Tinggi, Sepang, Nilai 019-2159927
Madiha 0123940200 Labu, Gadong, Sendayan (N9)

Zuliza Yusoff 0193609310 Seremban,HTJS,Seremban2,Sendayan

PAHANG

siti munawarah zakaria 01121994391 (temerloh, pahang)

Syairah Atiqah Md jani sekitar Kuantan 0169234810

Noor faridah mohamad ida,01129530766,jerantut pahang

SABAH

Saidah Nafisah Binti Khairuddin 0195960387 (sandakan, sabah)

Amyee Rozana Binti Puteh SinSipitang, Sabah 012-8219688

Zen 0198235410 Kota Kinabalu & Kudat.

Saidah Nafisah 0195960387 Beluran,Sandakan

Zue 0122622970(sook,keningau,tambunan,tenom,nabawan)

 

 

SARAWAK

Apheeza 0192898287 sipitang, sabah

Aisyah Zamani 0137786312 (Miri, Sarawak/Senai, Johor)

Laeeba Haslan Miri, Sarawak 0198645144

Nur Amalina Lundu / sematan 0109250354

Nancy Dorhat 013-8125120 COD area mukah/dalat/oya

Lady Vivianey 013-8104357 Kuching/Batu kawa/kota belud

Noradilah – 0134168795 – Kudat, Kota Marudu, Pitas, Paitan Sabah

Hidayah, 0134540247 (kudat, kota marudu sabah)

Dyg.Hazimah 0168502068 Kota samarahan Sarawak/Petra Jaya

LABUAN

Rika Oktavia  0134662781 (Labuan)

Nadzirah Nadzir 0134214178 Labuan

PENANG

NOOR FAZILAH BINTI ISMAIL 0176352499 penang

Sakinah Hamid, USM Penang 0194715407

Madihah 0125421093 Balik Pulau

Hidayah Mansor, 0176187657 Sungai Dua Butterworth, Penang

Madihah 0125421093 Balik Pulau

KELANTAN

Farah 013-9625132 Kota Bharu & sekitar, Kelantan

Elly Zaily Hazmiera 0189574042 Sekitar kb,kubang kerian,kok lanas

Wan Haiera wan Nor 012-9754487 Kota Bharu dan Pasir Puteh

Nur ‘Atikah 0134033694 Ketereh, Kok Lanas, Melor

BRUNEI

Laeeba Haslan Brunei 8291629

 

Stokis Tasneemnaturel Taiping, Perak

 

 

Assalamualaikum..

Saya Zainurul azwa Zakaria, 29 tahun, menetap di Taiping Perak. Suri rmh separuh masa. Separuh lagi masa digunakan utk jana pendapatan dari rumah.

Saya adalah stokis Tasneem Naturel Taiping. Jemput ke page cikjai utk dptkan tips2 Mudah Urus baby dgn Balm tasneem naturel..

Balm Tasneem Naturel.. Kit Bayi Semulajadi Pertama di Malaysia, wajib dimiliki semua ibu bapa..

Balm tasneem naturel ada 4 jenis,yang berfungsi untuk :

❤ sleeptime – membantu bayi tidur lena dan mudah tidur.
❤ calmtime – membantu menenangkan anak yang suka mengamuk/tantrum.
❤ tummytime – membantu anak yang sembelit,kembung perut dan cirit birit.
❤ coughflutime – membantu melegakan demam, batuk kahak dan selsema.

Pertanyaan lanjut, mommies boleh hubungi cikjai di talian 017-2562030. Atau mommies nak jana pendapatan dr rmh? Jom kita sembang pjg. Cikjai bantu mommies 😊.

Luv,

Cikjai
#TNtaiping

Agent Balm Bayi Tasneem Naturel Klang

 

Assalamualaikum wbt

Nama saya Tengku Noruakmal Binti Tengku Jaafar berumur 28 tahun dan bekerja sebagai Guru.

Saya adalah pemilik page Baby Ibu dan Instagram Balmtasneem

Saya adalah stokis sah Balm Tasneem Naturel yang berpusat di Jalan Kebun, Klang dan kawasan sekitarnya.

Saya memilih balm Tasneem Naturel sebagai Kit Penjagaan Bayi sebab balm ni diperbuat daripada bahan semulajadi, yang menggunakan Essential Oil. Pati Minyak daripada tumbuhan.

Balm ni sangat sesuai untuk masalah yang biasa terjadi dalam kalangan bayi seperti:

  • kembung
  • sembelit
  • batuk
  • kahak
  • mengamuk( tantrum)
  • sukar tidur

Jadi set lengkap ni sesuai dijadikan kit kecemasan untuk bayi..senang dibawa ke mana- mana juga sebab packaging yang sangat sesuai untuk travel.

Jadi sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di 0139940495 ( Tengku Akmal)

Balm Homemade Atasi Anak Menangis

Segala puji hanya bagi Allah, tuhan sekalian alam. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Allah telah kenalkan balm homemade ini pada Ibu mulai sebulan yang lalu. Bayi comel kesayangan Ibu mulai bertenang dan jarang sangat menangis sekarang. Boleh baca sini apa yang Ibu hadapi dulu.

Jika ilmiy tertidur usai solat maghrib dan terjaga kembali masa Ibu dan ahli keluarga yang lain hendak tidur, Ibu hanya sapukan balm ini, urut tapak kakinya sekejap dan setengah jam selepas itu ilmiy akan tidur semula.

tiada tangisan lagi

Ibu dan abah sudah dapat tidur yang berkualiti dan lama. Tidur anak kesayangan Ibu yang lain juga nyenyak dan abang ilmiy yang hendak ke sekolah setiap pagi pun tiada lagi ‘drama’ setiap pagi.

Apa yang ada dalam balm ini sehingga dapat membuatkan ilmiy senyenyak dan setenang itu? Jom kita baca mengenai balm dan Roll On Tasneem Nature:

  • Kami hanya menggunakan bahan yang 100% semulajadi, tiada paraben, tiada SLS, tiada bahan kimia.
  • Bahan yang digunakan adalah minyak pati 100%, beewax, shea butter, olive oil, almond oil dan coconut oil.
  • ada 4 balm yang dirumuskan untuk menyelesaikan permasalahan yang biasa berlaku pada anak- anak terutama kembung perut, susah tidur, mudah selsema dan batuk serta menangis tidak tentu pasal.

Ada 2 jenis balm yang Ibu selalu sapukan pada ilmiy iaitu calm time dan sleep time Sebelum terlupa, Ibu nak cakap balm ini hanya sapu luaran sahaja, ada tempat tertentu yang khas untuk sapu balm supaya kesannya lebih cepat dan lama.

  1. Calm Time
    Produk ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan meragam atau tantrum. Hanya sapukan di tapak kaki, di belakang telinga, ubun-ubun mengikut kesuaian anak anda.tambahan bahan:
    Lavendar
    Bergamot
    Stressaway
    Peace and calm
    Orange
  2. Sleep TimeProduk ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.tambahan bahan:
    Lavendar
    Cedarwood
    Stressaway
    Orange
    Bergamot

Bahan utamanya ialah pati essential oil dan dicampur dengan VCO. Patutlah anak tenang dan rasa selesa, pati minyak ini sangat membantu menenangkan anak dan juga orang dewasa seperti kita. cuba kita tengok senarai essential oil untuk sleep dan relax

minyak untuk bagi anak tidur

Jadi pada ibubapa diluar sana yang mengalami masalah seperti kami, boleh la cuba dapatkan balm tasneem nature ini. Berbaloi dan tiada tekanan lagi bila kita habis idea mahu hentikan tangisan bayi.

seunit balm RM49 sahaja. WHATAPP 0175082443 UNTUK INFO LANJUT

0
Your Cart