Tag Archives pengedar balm

Senarai Barang Persediaan Bersalin Sebelum Ke Hospital

Kandungan sudah mencecah 38 minggu. Bila- bila masa sahaja si ibu boleh bersalin. Di sini saya senaraikan apa persediaan untuk bersalin dan untuk bayi baru lahir. Letak dalam kereta siap- siap!

Persediaan untuk bayi

BAJU BAYI

Bawalah 3,4 pasang baju berlengan dan berseluar. Jangan lupa sarung tangan, stokin dan penutup kepala. Jangan bawa baju tebal atau baju yang susah di pakai seperti jumpsuit. Kadang- kadang nurse hanya pakaikan baju dan bedung sebab saiz anak yang kecil. Baju saja pun dah labuh hingga kaki.

KAIN BEDUNG, BABY WIPES, NEWBORN DYPERS

pampers untuk bayi baru lahir

Ada hospital yang sediakan tapi tak bolehlah bawa balik. Hari pertama lepas bersalin, kain bedung, dypers, baby wipes semua hospital support. Tapi mungkin bukan semua hospital provide semua ini. Kalau ke hospital kerajaan  tue ada la diorg bagi 3 keping. Boleh la standby guna dulu sementara nk tunggu beli yg lain. Sebaiknya beli dypers yang pack kecil 10 keping sahaja.

BUKU MERAH/BIRU BAYI

Kalau buat check up di Klinik Kesihatan, mesti ada buku merah. Kalau buat di hospital swasta, anda akan dibekalkan buku biru. Warna buku bergantung kepada hospital swasta tu sendiri.

Jangan lupa Buku Rekod Kesihatan / Kehamilan Ibu, Kad Pengenalan dan dokumen penting yang lain. Kalau boleh letakkan setempat / mudah capai dan cari.

BEG PLASTIK

Untuk baju kotor dan juga untuk bawa pulang uri bayi. Sesetengah hospital siap bersihkan dan berikan sekali dalam bekas yang disediakan pihak hospital

BABY KIT SPA

Set ini dah cukup lengkap untuk bayi. Ada minyak telon, mandian baby, massage oil baby dan paling penting semuanya semulajadi tanpa bahan kimia seperti paraben atau SLS. Tasneem kit baby spa ini adalah yang pertama di Malaysia. Didatangkan dengan kotak khas dan ianya kecil senang di bawa ke mana sahaja walaupun dalam labour room atau wad selepas bersalin.

Boleh terus dapatkan baby kit spa di sini

Persediaan untuk Ibu

BAJU SALIN IBU

Ibu jangan lupa bawa baju salin ye. baju tshirt longgar lengan panjang atau blouse. Yang suka pakai kain batik boleh bawa kain balik, atau skirt longgar. Baju yang kita pakai sebelum masuk labour room tu kadang- kadang boleh hilang tanpa dapat dijejak.

BRA MENYUSU DAN SELUAR DALAM

Boleh bawa 3-4 helai bra menyusu kerana susu akan meleleh dan kita tidak akan selesa memakai bra yang basah. Seluar dalam juga kena bawa banyak sebab biasa akan lekat darah bila kira berbaring

PAD

pad bertali untuk ibu bersalin

Selepas bersalin nurse akan pakaikan pad bertali untuk kita. Pad bertali ini boleh dibeli di farmasi atau kedai ibu dan anak. Kemudian bila darah makin kurang kita akan mula pakai seluar dalam dan pad biasa. Boleh beli pad overnite untuk cover darah yang banyak.

ALAT KEBERSIHAN

Ubat gigi, berus gigi, pencuci muka perlu dibawa ke dalam wad. Jika tidak mahu bawa sabun mandi boleh gunakan pencuci muka sebagai sabun mandi.

SPECIAL NEED

  1. Getah rambut. Sediakan banyak dalam beg sebab biasanya kita akan lupa mana kita letak.
  2. Sikat rambut sangat penting sebab bila kita sikat rambut ia akan menghilangkan pening kepala lepas bersalin
  3. Termos. Di hospital kerajaan termos, cawan dan sudu kena sediakan sendiri.
  4. Buku. Bila baby dah tidur biasa kita akan bosan jika mata belum mengantuk. Pilihlah buku untuk dibaca selain dari layan facebook di phone.

STOKIN

Perlu sediakan beberapa pasang stokin juga. Takut nanti stokin basah dan kita akan kesejukan. Sebelum pakai stokin boleh sapu minyak panas pada tapak kaki atau betis supaya tidak kejang dengan suhu wad yang sejuk atau berangin.

Jadi selamat bersalin pada semua ibu- ibu yang menunggu hari untuk bersalin. yang mana nak cuba balm untuk bayi baru lahir atau baby kit spa boleh tekan terus whatapp dibawah:

Agent Tasneem Naturel Rawang dan Bukit Beruntung

Assalamualaikum.

Saya Siti Rosni Benjamin merupakan pengedar sah Tasneem Naturel. Saya tinggal di Bukit Beruntung dan juga seorang isteri dan ibu yanag bekerja di luar rumah. Berumur 30 tahun dan dikurniakan 3 orang anak yang masih kecil Alhamdulillah.

Pengalaman membesarkan anak sulung agak mencabar apabila anak saya diserang batuk berkahak seawal usianya 4 bulan. Doktor pula hanya menyarankan untuk teruskan menyusu badan kerana anak masih kecil untuk diberikan ubat. Saya gigih mengamalkan petua seperti minyak zaitun dan bawang putih, wap air, mandi lemon dan sebagainya. Tapi ia mengambil masa untuk sembuh.

Hinggalah pada tahun 2018, saya dapati ramai kenalan Facebook saya menceritakan tentang Balm Tasneem Naturel. Namun, saya tidak ambil cakna tentang produk Tasneem kerana saya sangka produk ini sama sahaja dengan produk yang sedia ada di pasaran.

Disebabkan ramai yang sudah cuba memakai Balm Tasneem, sehingga balm ni terkenal sebagai balm viral, saya pon cuba beli satu balm iaitu Balm Cfrub untuk lihat apa yang ‘istemewanya’ balm ini sehingga menjadi bualan ramai.

Nak tahu hasilnya? Masyaallah……Inilah saat pertama kali saya mula jatuh cinta dengan Balm Tasneem sebelum saya jatuh cinta berkali-kali!

Bila anak-anak saya selesema, hingusnya cepat kering. Alhamdulillah

Saya boleh sapu balm pada bayi saya yang baru berusia 3 bulan, kerana batuk. Tiada lagi perasaan susah hati kerana tiada ‘ubat’ untuk diberikan pada bayi☑

Anak-anak saya cepat turun suhu badan kalau demam bila saya sapu balm lepas mandi

Bila balm ini memberikan impak yang positif kepada anak-anak saya, pastinya saya gembira dan saya sudah tidak risau untuk tinggalkan anak-anak saya pada pengasuh. Kecintaan saya pada produk ini semakin mekar apabila anak-anak saya serasi bila guna Balm Sleep untuk masalah tidur dan Balm Calm untuk tempoh Wean Off (putus susu)

Keistimewaan balm ini menyebabkan saya membuat keputusan untuk menjadi agen Tasneem Naturel yang sah. Saya juga mahu ibu-ibu di luar sana merasa manfaat balm ini. Kerana saya faham perasaan ibu bila anak sakit, anak meragam, anak sukar tidur, anak ada masalah kulit dan sebagainya, pasti emosi ibu-ibu juga terganggu.

Percayalah, ibu-ibu akan dapat manfaat balm ni secara maksimum. Selain dapat manfaat, ibu-ibu juga boleh jadikan Tasneem Naturel tempat menjana pendapatan. Saya tidak menjanjikan bulan dan bintang, tapi setiap usaha yang konsisten, insyaallah ada hasilnya.

Sekiranya ibu-ibu berminat mahu bersama saya menjana pendapatan ataupun ingin mendapatkan balm bayi ini, ibu-ibu boleh hubungi saya di talian :

whatsapp www.wasap.my/60179899397/balmblog
https://www.facebook.com/alfaizinsouq/

Atau boleh walk inn :
🤩Farmasi Kuala Kubu.
🤩Farmasi Batang Kali.
🤩Kedai Mama Baby Clever di Sungai Buaya
🤩Baby Colours di Tanjung Malim
🤩Elzar Mart Gombak

Seindah usapan ibu. Terima kasih

Agent Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Assalamualaikum…

Saya Noraini binti Zakaria berumur 32 tahun. Mama kepada dua orang puteri dan seorang putera.

Saya adalah pengedar Balm Tasneem Natural Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Sebagai seorang mama kepada 3 orang anak..Semestinya pelbgai ragam anak yang saya lalui..Meragam,kembung perut,susah tidur,batuk ,selsema…maka terjumpalah balm Tasneem Natural ni

Setelah serasi dengan anak-anak..saya seronok ingin berkongsi kebaikan balm ini dengan semua ibu bapa di luar sana.

Balm ni selamat kerana dibuat dari essential oil ,tiada paraben dan SLS

Saya sedia membantu ibu-ibu yang berada di Kuala Lumpur dan sekitar Lembah Klang.

Boleh WhatsApp saya di 019-4482314 https://bit.ly/2VQJOTW

Pos seluruh Malaysia.

Pengedar balm tasneem ampang, bukit jalil, seri kembangan

 

Assalamualaikum semua.

Saya Hidayah, berusia 28 tahun dan saya adalah seorang mumpreneur yang memilih untuk menjalankan perniagaan secara dalam talian sambil menguruskan tiga orang cahaya mata di rumah.

Menjadi ibu pada usia muda menyebabkan saya suka meneroka ilmu baru yang akhirnya membuatkan saya terlibat dalam perniagaan educational toys, books dan juga Tasneem Naturel.

Ya, niche perniagaan saya adalah bayi dan kanak-kanak dan saya merupakan pemilik FB Page dan Ig hbsixtyonlinestation.

Sememangnya saya adalah penggemar produk bahan-bahan semulajadi menyebabkan saya memilih Tasneem Naturel sebagai kit kecemasan anak-anak saya. Sama seperti ibu di luar sana, saya juga mahukan yang terbaik untuk anak-anak saya.

Produk ini menggunakan EO dan ini menambahkan keterujaan saya kerana sebelum ini saya belum pernah berjumpa produk Muslim yang menggunakan EO.

Fokus Tasneem Naturel adalah membantu 5 masalah utama (Tantrum, Sukar Tidur, Selsema & Batuk, Sembelit & Angin sert a Kulit) yang lazimnya dihadapi anak-anak membuatkan produk ini mendapat tempat yang pantas di hati ibu-ibu di luar sana.

Produk semulajadi yang sangat mesra anak-anak dengan baunya yang selesa membuatkan anak comel anda juga akan jatuh cinta seawal kali pertama guna.

InshaAllah, ibu-ibu yang mahu mencuba berikhtiar dengan produk Tasneem, boleh hubungi atau whatsapp saya di talian +60172535635.

Berminat untuk COD Produk Tasneem Naturel, saya available di Puncak Jalil dan sekitarnya dan penghantaran pos untuk seluruh Malaysia.

Agent Balm Bayi Tasneem Naturel Bangi

Assalamualaikum. Nama saya Siti Zulaikha Bt Mazli. Ibu kepada sepasang cahaya mata. Kerjaya saya adalah menguruskan rumah dan anak-anak serta perniagaan keluarga.

Mula saya kenal Tasneem Naturel semasa pengasas memberikan balm percuma untuk saya cuba. Dan ternyata ia serasi dengan anak saya. Kini dah hampir 2 tahun balm Tasneem teman setia anak ke mana-mana sahaja.

Saya juga sekarang Ejen Tasneem Naturel. Bagi yang nak dapatkan balm sekitar Bangi, Kajang dan berdekatan boleh terus whatapps ke 0122499051.

0
Your Cart