Tag Archives pengedar tasneemnaturel

Anak Suka Menangis, Berjaga Malam dan Payah Tidur

Menjadi ibubapa kepada anak soleh dan solehah memang menjadi impian setiap manusia di bumi tercinta ini. Tapi tidak semudah itu menjadi ibubapa terbaik untuk anak- anak. Terutama di waktu selepas lahir dan waktu kecil anak. Setiap anak yang dilahirkan ada kenangan terindah yang kita akan ingat sampai bila- bila.

Antara masalah yang paling mendatangkan ‘stress’ bagi mak ayah ialah anak yang menangis tak tahu punca sewaktu bayinya. Kenikmatan melihat anak dilahirkan hilang dengan mak ayah sendiri tidak cukup tidur demi menjaga anak tersayang.

Mari kita baca pengalaman ibubapa yang sudi berkongsi cerita mengenai anak mereka semasa kecilnya. Moga jadi panduan pada kita supaya bersedia menghadapi benda yang sama dan kita boleh bersedia dari segi mental dan fizikal demi membesarkan anak tersayang.

Anak baru lahir saya menangis setiap petang dan malam

‘ Awal lahir anak saya tak banyak meragam, banyak tidur kemungkinan sebab penyakit kuning yang berpanjangan. Namun setelah 2 bulan, anak saya akan menangis pada setiap petang sehingga maghrib. Perut dah cek tiada kembung. Puas juga kami berubat ke klinik dan juga kepada perawat islam, tapi anak masih sama.

Malam juga tidurnya tidak sempurna, 2 pagi- 5 pagi anak akan berjaga menangis, ayahnya kena bangun dan bawa anak meronda 1 rumah, barulah anak itu diam dan tertidur dengan sendiri. 6 bulan anak saya berterusan begini ‘- Puan Min

Anak saya payah tidur malam dan mengigau

‘Anak sulung saya dalam fasa tantrum kerana saya tengah sarat mengandungkan anak kedua. Boleh bersalin bila- bila masa sahaja. Tantrum ni saya boleh kawal lagi sehinggalah anak kedua lahir. Anak sulong saya mula tidak tidur siang. Malam pula dia boleh berjaga sehingga 12 tengah malam. Jika tertidur pun anak ini akan bangun jam 4 pagi dan mengigau, menangis dan mengamuk.

Saya keletihan, mana nak jaga anak no 1 dan no 2 jika mengamuk sekaligus. Suami pula bekerja jauh. Keadaan ini berterusan sampai saya trauma bila malam menjelang, stress sangat’- Puan Munirah

Anak eczema dan menangis tak boleh tidur

‘Anak saya ada eczema dari lahir. Saya memang tengah depression sebab anak kedua saya yang menghidap kronik eczema, tiap-tiap malam akan bangun mengamuk sambil menggaru seluruh badan kegatalan sampai ke pagi. Saya dan suami setiap hari tak cukup tidur. Hampir 2 tahun lamanya kami tak dapat tidur yang sempurna.- Puan Fatin

Cukup 3 cerita di atas, saya harap para pembaca sekalian boleh bersedia kuatkan mental dan fizikal jika bakal mendapat anak. mak ayah juga boleh bersedia dengan pelbagai produk alami yang berada di pasaran sekarang, yang mana terbukti boleh menyelesaikan masalah anak menangis dan payah tidur ini.

Salah satunya balm essential oil jenama tasneem naturel. Boleh baca di sini

Tasneem juga ada keluarkan 1 produk yang sangat mesra pengguna dan senang dibawa ke mana sahaja. Mak ayah boleh bawa sleep pillow mist ni jika nak travel dengan anak kecil.

pillow mist bantu anak tido lena

Boleh terus dapatkan pillow mist ini di sini.


Bisnes Online Mudah dan Kekal Lama

Anda ada 2 benda ni, anda dah boleh buat bisnes online tau.

  1. Internet
  2. Online banking

Sekarang hanya perlu memilih produk yang mana dirasakan sesuai. Untuk bisnes online tanpa modal anda boleh mencuba kaedah affilliate atau mencari suplier yang boleh offer dropship/ ejen secara percuma.

Saya pernah hadiri kelas bisnes dan pengajar itu mengatakan niche bayi dan kanak- kanak adalah menjadi trending sehingga tahun 2028. Jadi nasihat saya pada yang tercari- cari bisnes apa nak buat boleh cari bisnes dalam niche tersebut.

Selain itu, latarbelakang syarikat dan sistem yang digunakan perlu kita kaji supaya perjalanan bisnes kita lebih sistematik. Contohnya macam suplier balm tasneem. Syarikat tasneem adalah brand baru, tapi sudah kukuh jenamanya sebagai salah satu syarikat pengeluar produk untuk bayi yang semulajadi setanding jenama antarabangsa.

Selain itu, sistem ejen yang digunakan adalah sangat sistematik. Kita tak perlu pos barang, tak perlu simpan stok dirumah atau keluarkan modal beribu untuk beli stok yang belum ada jaminan habis dijual. Kita hanya perlu submit order di website dan HQ akan setelkan semua dari packing hinggalah ke pos.

Paling best mengenai bisnes yang saya ceburi ini ialah kita boleh mencapai margin tertinggi yang syarikat offer iaitu 50% dan lagi best kita boleh mempunyai ejen atau dropship kita sendiri. Semuanya teratur cantik dalam sistem dan kita boleh buat monitoring dengan hanya klik pada website sahaja.

Syarikat juga menjalankan iklan tanpa henti. Tasneem telah bekerjasama dengan produksi TV al hijrah, TV9 dan team produksi omarhana, kartun kegemaran kanak- kanak. Selain itu berpuluh billboard juga berdiri gah sepanjang highway PLUS dengan tagline yang best. Balm- balmkan anakmu. Semua pengiklanan ini sangat memberi impact pada semua ejen tasneem di seluruh negara.

Sehinggakan ada yang dapat panggilan untuk buat cash on delivery/ cod tanpa henti. Ada juga yang menerima panggilan untuk letakkan balm tasneem di kedai bayi atau farmasi kerana ramai pelanggan yang tanya mengenai balm untuk bayi ini.

Pemilihan team juga sangat penting untuk kita berada dalam circle binses yang setiasa menyokong antara satu sama lain. Itu yang kami amalkan di teamIDK. Saling menyokong antara satu sama lain, ajar cara membuat sale, ajar cara closed sale dan pelbagai perkongsian lagi sentiasa mewarnai teamidk setiap hari.

Dengan kelahiran bayi purata 200,000 ribu setahun, tidak hairanlah pengajar tadi memberitahu yang bisnes mengenai bayi dan kanak- kanak ini sangat releven sehingga tahun 2018. Jadi apa tunggu lagi, jom bina team hanya dengan mendaftar ejen tasneem hari ini juga. Boleh klik whatapp di bawah untuk terus hubungi saya.

Agent balm Tasneem Tanjung Malim, Perak

Assalamualaikum,

hai mommies hebat semua..
saya Anizhidayu binti Mohd Nazri, mudah mesra panggil je k.niz.

k.niz adalah pengedar balm tasneemnaturel balm baby no 1 di Malaysia.

Kenapa k.niz memilih balm tasneem untuk anak- anak?

NATURAL: ianya 100% menggunakan bahan semulajadi (minyak pati tumbuhan) , jadi k.niz tak risau kalau sapu selalu, xde dah isu overdose..

👍 MUDAH & MEMUDAHKAN: Mudah nak guna..sapu2 je.. tak perlu dah nak potong2 lemon bagai (sblm ni mmg potong lemon la kalau anak demam 🤭) ..mudah juga nak bawak travel.

👍 ADA KKM : selamat untuk anak2..dari newborn boleh guna tau..

👍 WANGI & SELESA : Tak memedihkan dan tak panas macam minyak telon yang lain. jadi, xdelah isu kulit baby tak tahan kan..

So, mommies yang nak dapatkan balm tasneem meh roger k.niz. di pelbagai channel pon hado.

🚴‍♂ COD: AREA UPSI TANJUNG MALIM .

🖱FB: Anizhidayu Mohd Nazri (https://www.facebook.com/tulip.biru.92)

🖥 FB PAGE: Kiddy Edutoys & Babykit (https://www.facebook.com/kiddyedutoys)

💈SHOPEE : https://shopee.com.my/aniznazri

www.wasap.my/60125144413/balmtasneem

Agent Balm Tasneem Naturel Melaka

Assalamualaikum dan salam mesra mommies semua.

Saya Sarah Belweel pengedar sah balm Tasneen Naturel area Melaka Tengah. ummi kepada 2 puteri kembar.

Perkongsian untuk semua…sesuai untuk semua peringkat umur:

Selalunya anak-anak bawah 2 tahun atau bayi, bila batuk dan selesama doktor tak bagi ubat sebab tiada ubat selesama/ batuk yang selamat untuk bawah 2 tahun

Penyelesaian yang mampu membantu ibu ayah dalam mengurangkan penggunaan ubat pada bayi dan anak-anak.

Tummy time – ikhtiar untuk membantu sakit perut, kembung perut, cirit birit, sembelit, period pain dan alahan ibu hamil.


Calm time – membantu untuk bayi yang meragam,anak yang suka mengamuk, sukar tidur dan membantu mengurangkan masalah kulit.


Coughflu- membantu untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, athma dan mengurangkan suhu ketika demam.


Sleep time- membantu untuk memudahkan anak tidur, mendapatkan tidur yg nyenyak serta berkualiti.


Skeenz -membantu menyelesaikan masalah kulit, eczema, alahan, gigitan serangga dan lain- lain.

COD dan postage available. berminat boleh direct whatsapp link di bawah:
www.wasap.my/60126163455

fb page :https://m.facebook.com/pages/category/Health-Beauty/Ikhtiar-Anak-Meragam-1270029926452560/

instagram : https://instagram.com/ikhtiaranakmeragam?utm_source=ig_profile_share&igshid=1f260a6jb6jie

Trusted seller
TN000755

Agent balm Tasneem Naturel di Kok Lanas & Ketereh, Kelantan

Assalamualaikum warahmatullah..

Saya merupakan salah seorang Pengedar Sah produk bayi berasaskan Essential Oil iaitu Tasneem Naturel.

Nama saya Nur ‘Atikah Abdul Rahman, berusia 31 Tahun pada January 2019. Alhamdulillah saya dikurniakan 4 orang permata hati.

Saya mula terkesan dengan Tasneem Naturel pada ketika saya melahirkan anak saya yang ke 4 dan berhadapan dengan masalah anak menangis tanpa henti. Balm pertama yang saya cuba adalah Balm Calm Time untuk meredakan tangisan anak dan memberi kesan tenang serta relax.

Sebagai suri rumah sepenuh masa, saya mengambil inisiatif meningkatkan potensi diri dengan berniaga secara atas talian dan membina Legasi Bisness sendiri iaitu Legasi Musleh Glory.

Saya adalah seorang Leader yang membantu sesiapa sahaja yang ingin menjana pendapatan melalui perniagaan online dan offline. Saya gemar mendapatkan ramai kenalan dan menghubungkan pertalian baru dengan cara ini.

Bagi saya, perniagaan bukanlah sekadar menjadi jalan menjana pendapatan semata-mata. Malah ia juga adalah suatu cara untuk menambah nilai di dalam diri sendiri.

Apa yang menarik tentang Produk yang saya tawarkan adalah, ianya sangat dikenali dengan keunikan tersendiri dalam membantu ibu-ibu muda menyelesaikan masalah-masalah utama berkaitan bayi dan anak-anak kecil. Produk Tasneem Naturel adalah berasaskan Minyak Pati Tumbuhan yang telah di dilute dengan nisbah yang sesuai dan sedia digunakan tanpa risau.

Produk kami telahpun dikenali ramai melalui media seperti program television, majalah Pa&Ma, dan juga papan iklan di sepanjang laluan lebuhraya Selatan ke Utara. Kami juga telahpun berkoliberasi dengan icon Omar & Hana dan muncul dengan wajah baru.

aya sangat sarankan penggunaan Balm Tasneem Naturel kepada semua ibu bapa muda. Terutamanya yang mengadapi masalah berkaitan Bacaan Kuning yang tinggi semasa kelahiran, menangis tanpa henti, meragam akibat kembung perut dan berangin, bayi susah tidur, masalah pernafasan yang tidak lancar akibat selsema atau mukus, atau mengalami masalah kulit yang sensitif.

InsyaAllah Produk kami adalah natural dan tanpa kimia yang memudaratkan. Setiap produk yang kami ada sudahpun diiktiraf dan mendapat kelulusan KKM.

Sekiranya berminat menyertai saya menjana pendapatan dalam perniagaan Balm Bayi ataupun ingin mendapatkan Produk Tasneem Naturel, boleh hubungi saya untuk mendapat konsultasi secara Percuma.

Page : www.facebook.com/muslehglory
Shopee : www.shopee.com/muslehglory www.wasap.my/60134033694/BalmTasneem_MG

Agen Tasneem Naturel Sepang, Salak Tinggi dan Nilai.

Assalamualaikum.

Saya Aida, menjalankan bisnes barangan keperluan bayi. Saya adalah agen Tasneem Naturel bagi kawasan Sepang, Salak Tinggi dan Nilai.

Kenapa saya suka produk Tasneem Naturel?

  1. Produk berasaskan 100% bahan semulajadi (natural). Tanpa bahan kimia seperti paraben, sls, alkohol dan sebagainya.
  2. Mudah digunakan. Produk melibatkan sapuan luaran sahaja. Sapu-sapu inshaaAllah selesai masalah.
  3. Travel friendly. Saiz produk yang kompak adalah sangat sesuai untuk dibawa ke mana sahaja.

Sama-sama kita gunakan produk berasaskan bahan semulajadi untuk anak-anak kita.

Saya adalah pemilik FB Page Tasneem Naturel di Salak Tinggi, Sepang dan Nilai.
Saya menggunakan nama qaseh.anh di instagram.
Boleh follow Shopee saya iaitu qaseh_ANH

Bagi penduduk sekitar Sepang, boleh dapatkan produk Tasneem Naturel di kedai bayi :

Little Pearl Heart (sebelah zai bridal)
Lot 748-B, jalan Haji Kaspan, Kampung Giching Hulu Salak Tinggi, 43900 Sepang Selangor

Waktu Operasi :
Isnin-Jumaat (10 pagi – 6 petang)
Sabtu (10 pagi – 3 petang)
Ahad (tutup)

Untuk sebarang pertanyaan boleh whatssap saya di talian http://www.wasap.my/60192159927/infoTasneemNaturel

10 Cara Atasi Sembelit Anak dan Orang Dewasa

Jika anak atau orang dewasa tidak membuang air besar selama 3 hari, bersedialah untuk berhadapan dengan sembelit yang teruk. Sembelit ini normal tapi jika dibiarkan anda akan mengalami kesakitan yang teruk terutama semasa meneran. Lubang dubur boleh koyak dan boleh menyebabkan buasir juga. 

Begitu juga anak- anak, jangan biarkan anak tidak membuang air besar lebih 3 hari terutama anak yang sudah makan makanan yang berkarbohidrat tinggi seperti nasi, susu tepung dan sebagainya. Dibawah ada 10 cara mudah bagi atasi sembelit anak dengan segera.

1. Atasi sembelit dengan minum air kelapa

Air kelapa perlulah yang segar dari buahnya. Bukan yang dibeli dikedai yang ada tambahan gula. Seeloknya bagi anak setengah cawan – 1 cawan sebelum mula makan makanan berat yang lain.

2. Atasi sembelit dengan buah betik

Untuk anak atas 6 bulan yang belum ada gigi, boleh lenyek betik masak dan jadikan puri. Beri anak makan puri betik dulu sebelum beri bubur nasi atau susu botol.

makanan alami untuk sembelit
Buah betik masak

3. Atasi sembelit dengan minum banyak air putih

Walaupun anak minum susu tepung, anak haruslah diberi air putih juga. Anak usia 1- 3 tahun memerlukan antara 1 liter air putih setiap hari. Orang dewasa pula memerlukan paling minimum 3 liter sehari.

4. Balm/ Minyak Ubat

Selain makanan ada juga balm atau minyak ubat yang boleh melegakan sembelit dengan segera. bahan dalam balm atau minyak ubat ini perlulah mempunyai bahan yang bagus untuk perut seperti tangerine, serai dan bergamot. Pilihan saya ialah balm T-RUB dari tasneemnaturel. Sapu balm dan dengan sedikit urutan, ia mampu memberikan kesan segera pada perut. Boleh klik sini untuk dapatkan balm ini dengan segera.

ubat kembung bayi

5. Minum jus nanas

Sediakan buah nanas yang sudah masak, untuk atasi sembelit hanya perlu meminum jusnya sahaja, seratnya perlu ditapis dan dibuang. jadikan amalan 2 kali sehari untuk pembuangan air besar yang lancar. Untuk anak pula hati- hati beri jus nanas dibimbangi anak akan sakit perut dan cirit birit pula.

6. Amalkan minyak zaitun

Setiap malam sebelum tidur boleh minum 1 sudu minyak zaitun. Untuk anak kecil boleh juga beri minyak zaitun sesudu kecil setiap malam. Minyak zaitun akan rasa tidak sedap, tapi sangat membantu melancarkan penghadaman dalam tubuh. Najis jadi lembut dan mudah untuk kita membuang.

7. Kunyit

Kunyit boleh buat jus atau makan begitu sahaja. Antioksidan yang ada di dalam kunyit mampu menjaga dan melindungi usus. Selain itu jika rasa sakit kerana sembelit vitamin daripada kunyit boleh meredakan rasa sakit itu.

8. Jauhi makanan segera

Jangan amalkan makanan segera selalu walaupun hanya kentang goreng. Bahan pengawet dalam makanan segera memang boleh menyebabkan sembelit kerap berlaku.

9. Makan makanan yang banyak mengandungi prebiotik dan probiotik

Makanan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggu ialah arabic gum, pisang, bawang dan bijirin. Manakala probiotik ialah yogurt, budu, dan makanan yang diperap seperti kimchi dan jeruk.

10. Bersenam

Senaman yang mudah ialah kayuh basikal. Untuk anak kecil boleh buat senaman gerakkan kaki anak seperti sedang mengayuh basikal. Selain itu boleh mulakan aktiviti berjalan kaki selama 20 minit setiap hari.

Balm Tasneemnaturel ubat semulajadi untuk batuk dan selsema anak

Sesekali anak kita kena demam, batuk dan selsema bagus juga. Ia sebenarnya membantu meningkatkan antibodi anak kita supaya jika terkena demam dari jangkitan kuman yang sama, anak sudah ada antibodi untuk melawan kuman tersebut.

Tapi yang tak tahan jika demam dan selsema itu berpanjangan. Ada juga demam dah kebah, tapi hidung berhingus masih ada. Ditambah pula dengan batuk yang teruk. Kita sebagai ibu dan bapa mesti tidak selesa dengan keadaan ini apatah lagi di anak kecil yang terpaksa menghadap ketidakselesaan ini.

Balm CF-Rub atau coughflu tasneemnaturel

Balm CF-Rub tasneemnaturel dirumuskan khas untuk membantu hentikan batuk dan selsema. Paling penting secalit balm ini dapat bantu anak bernafas dengan sempurna tanpa gangguan kahak atau hidung tersumbat lagi. Apa bahan semulajadi yang ada dalam balm tasneem sehingga dianggap balm magik oleh pengguna? Mari kita lihat:

Minyak pati orange/ oren:

Oren ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Minyak pati kayu putih/Eucalyptus:

Boleh dikatakan semua minyak bayi atau minyak telon di Malaysia menggunakan minyak kayu putih sebagai bahan utama. Boleh dikesan dalam minyak yang berangin dan mempunyai bau yang kuat. Minyak ini membantu mencairkan kahak dan hingus.

Perlu dinyatakan di sini, jumlah minyak pati kayu putih yang digunakan dalam Cf-Rub adalah dos yang sesuai untuk bayi seawal usia sehari.

Minyak Tea trea

Ia merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.

Ada juga eo cypress yang dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru².

Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Lavender

Lavender pula digunakan sebagai ejen penenang anak sewaktu dalam keadaan selsema dan tidak selesa. Baunya yang wangi dapat bantu tenangkan anak dan dapat tidur dengan nyenyak walaupun badan tidak sihat.

Frankinsence

Minyak pati frankinsence juga lebih dikenali dengan nama luban atau tayyibat merupakan tumbuhan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi.  Bagus untuk meningkatkan paras antibodi anak dan bayi.

Sapu balm cf 2 kali sehari pada hidung, tulang hidung, dada dan tapak kaki anak. Demam akan berkurangan, selsema cepat kering dan batu akan segera hilang.

Boleh terus dapatkan balm cf rub di sini.

Pengedar Balm Tasneem Wangsa Maju dan Batu Caves

Assalamualaikum.
Nama saya Azizan Binti Mohd Zan. Seorang suri rumah sepenuh masa, menjaga serta mendidik 3 orang anak, 2 orang putera & seorang puteri.

Saya merupakan online seller yang menjual balm Tasneem Naturel.

FB personal: Azizan Binti Mohd Zan
FB page: Balm Baby Comel-Tasneem Naturel
IG: balmbabycomel_tasneemnaturel

 

Saya jatuh cinta dengan balm ini selepas menggunakannya sendiri dan pada anak-anak. Alhamdulillah balm ini banyak membantu saya menguruskan anak-anak.

Dirumus dengan bahan semulajadi daripada minyak pati tumbuhan, balm ini selamat digunakan daripada baby newborn lagi. Balm keluaran muslim bumiputera ini malah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi, ianya boleh digunakan tanpa waswas.

Saya sangat komited untuk membantu ibu bapa di luar sana dalam menguruskan kehidupan seharian bersama anak-anak kecil. Masalah biasa seperti anak susah tidur, kerap selsema batuk, selalu moody, tantrum, in shaa Allah boleh diselesaikan dengan balm ini.

Anda yang tinggal berdekatan Wangsa Maju, boleh dapatkannya daripada saya.

Whatsapp
0132223059 (Azizan)

Pos ke seluruh Malaysia.

Saya akan bantu ibu bapa dengan konsultasi terbaik.

Stokis Balm Tasneem Parit Buntar dan Kulim

 

Assalamualaikum..

Nama saya Fazliana bt Sabeli. Berumur 29 tahun. Menetap di Parit Buntar,Perak. Bekerja dalam sektor swasta.

Saya adalah stokis tasneem naturel di kawasan parit buntar,bagan serai,nibong tebal dan kawasan sekitarnya. Laman facebook page saya adalah “Balm Tasneem Naturel Parit Buntar & Kulim”.

Tasneem naturel adalah sejenis balm bayi yang diperbuat daripada gabungan beberapa “essential oil”, yang insyaallah selamat untuk bayi sehingga dewasa.

Balm tasneem naturel ada 4 jenis,yang berfungsi untuk :

❤ sleeptime – membantu bayi tidur lena dan mudah tidur.
❤ calmtime – membantu menenangkan anak yang suka mengamuk/tantrum.
❤ tummytime – membantu anak yang sembelit,kembung perut dan cirit birit.
❤ coughflutime – membantu melegakan demam, batuk kahak dan selsema.

Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan,boleh hubungi saya di talian 019-4184356.

Terima kasih.

0
Your Cart