Kebaikan minyak ikan untuk anak

Selalu kalau kita ke klinik, mesti pernah dengar doktor sebut bagi minyak ikan pada anak- anak yang kurang berat badan. Ini kerana minyak ikan mengandungi lemak omega 3 dan omega 9 yang membantu dalam menaikkan berat anak- anak. Ini betul kerana minyak ikan mengandungi lemak sihat yang baik.

fish oil untuk anak

Minyak ikan juga boleh memperbaiki fungsi otak dan meningkatkan kecerdasan. Sebab itulah wanita yang hamil amat disarankan mengamalkan minyak ikan ni. untuk melahirkan anak- anak yang cerdik melalui pembentukan sel yang sempurna. Namun perlu berhati- hati memilih minyak ikan yang berada di pasaran.

Anda juga mungkin meminati

Ciri minyak ikan terbaik untuk anak

Untuk orang dewasa pula minyak ikan dapat meningkatkan daya ingatan dan fokus.

minyak ikan bantu bayi jadi pandai

 Apa lagi minyak ikan mampu beri pada anak?

Percaya atau tidak pemberian 1 sudu minyak ikan setiap pagi membantu anak tidak mengantuk di dalam kelas. Ini diakui oleh ramai guru yang membuat kajian kenapa ada muridnya mengantuk ada yang tidak mengantuk. Rupanya murid yang banyak makan ikan mampu membuatkan anak cergas sepanjang siang hari.

Ada satu laman web berbentuk kefarmasian mengatakan minyak ikan mampu menjadikan retina mata berfungsi dengan baik. Ia juga membantu pertumbuhan saraf secara sihat tanpa banyak lemak tepu.

Jadi pilih minyak ikan anda dari sekarang. Amalkan kepada anak jika mahu anak mendai cerdik, pintar dan aktif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Sebahagian hak milik terpelihara © 2021 - ibudoakan.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram