Multivitamin Terbaik Untuk Diberikan Secara Percuma

0 52

PERCUMA! Ya ianya PERCUMA!

Sempena ulang tahun ke 100 penemuan multivitamin terbaik dunia iaitu vitalea, shaklee corporation dengan bangganya mengumumkan pemberian Vitalea percuma kepada semua ahli baru yang mendaftar.

Jika dulu pendaftaran dengan yuran sebanyak RM69, anda akan memperolehi kit pendaftaran, namun kali ini ianya bersama sebotol 120biji vitalea, multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis mineral.

Kenapa multivitamin perlu untuk tubuh kita?

  • 1 daripada 3 kematian di Malaysia adalah disebabkan penyakit jantung.
  • 1 daripada 7 rakyat Malaysia mengidap barah.
  • 1 daripada 7 rakyat Malaysia mengidap kencing manis.

Sebab utama pengambilan vitamin

1. Pengambilan ubat secara berlebihan

Ubat yang mengandungi dadah tidak digalakkan diambil secara berlebihan. Orang kita, sakit kepala makan panadol, anak demam terus ke klinik mencari paracetamol. Bayangkan jika dadah dalam badan ini meningkat dari semasa ke semasa, sel dalam badan juga turut sama lemah dan akhirnya menyebabkan penyakit lain pula seperti buah pinggang, keracunan dalam darah dan sebagainya.

2. Pencemaran

Beberapa tahun lepas dunia dikejutkan dengan pencemaran kimia terhadap susu formula kanak- kanak. Amat mengejutkan bukan? Kerana susu formula ini kita berikan pada anak kononnya ia adalah sumber kalsium untuk kanak- kanak membesar. Dalam fikiran kita, lembu yang menghasilkan susu ini adalah diternak di kawasan ladang yang besar, makan rumput yang segar.

Namun realitinya adalah seperti dalam gambar di bawah. Lembu diternak secara besaran dalam kandang tanpa rumput segar dan hanya diberikan makanan yang diproses supaya ia cepat menghasilkan susu. Jadi dimana khasiatnya susu formula yang diberikan pada anak dan kita sendiri?

kenapa perlu makan suplemen

3. Makanan kurang berkhasiat

Kebanyakkan makanan yang kita makan termusnah akibat terlebih masak. Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4. Gaya hidup yang tidak sihat

Faktor kesibukan di zaman sekarang menyebabkan anda mengabaikan cara pemakanan sihat dan seimbang. Jika sibuk, makanan segera adalah menu waktu makan tengahari anda. Malam pula penat, dan makanan dikedai yang dicampak pelbagai perasa juga menjadi pilihan. 

5. Tekanan hidup

Stress (tekanan perasaan, kerja) merupakan punca pada kehidupan yang tidak sihat. Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu tidak menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

6. Kualiti Makanan yang Semakin Rendah

Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.

kenapa kita perlu makan makanan tambahan

Nampak kan kenapa kita dan ahli keluarga kita sebab kena makan makanan tambahan atau vitamin. Mencegah lebih baik daripada merawat. Jika anda sudah sakit amatlah payah untuk dirawat secara semulajadi.

Namun vitamin semulajadi boleh dibeli dan jenama yang dipercayai tentulah shaklee. Sempena 100 tahun vitalea, marilah dapatkan multivitamin vitalea secara percuma dengan menjadi ahli hari ini juga. Sila hubungi saya untuk pendaftaran.

Puan Aminah Hussain

SMS@whatapps : 0175082443

email : ibudoakan99@gmail.com

COD : perlis, melaka, tanjung malim, raub, kuantan, kemaman, kota baru, muar, skudai, dan gemencheh

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Need help? Let's chat with us!

We are here to help you! Do not hesitate to ask us anything. Click below to start chat.

Admin Sale IDK Tasneem

Aina

Online

Aina

Hi, What can i do for you? 00.00