Ruam Anak Hilang Hanya Dengan Sapu Krim

Ruam Anak Hilang Hanya Dengan Sapu Krim

As salam semua mommy- mommy hebat.

Kenapa zaman anak- anak kita sekarang banyak penyakit ye? Selepas lahir ja mesti ada kuning la, ruam la, kulit kering la. Pendek kata zaman sekarang banyak penyakit yang tidak pernah ada pada zaman mak- mak kita dahulu.

Pasal apa? Sebabnya mak- mak kita dahulu pemakanan mereka sangat terjaga, fast food jangan katalah, tidak pernah sentuh pun makanan segera atau makanan yang tinggi dengan MSG. Tetapi sekarang, sos, kicap, sos tiram, pendek kata semua bahan di dapur untuk masak adalah tinggi MSG dan kandungan gulanya.

krim-gatal

Krim untuk ruam bayi

Ruam adalah penyakit yang dah menjadi kebiasaan terjadi pada anak zaman sekarang. Keluar wad je terus ada merah- merah, naik biji- biji air dan anak pun apa lagi, melalak la sebab gatal. Bahaya ke tidak ruam ni? Boleh baca disini.

Ada kajian mengatakan anak yang mengidap eczema adalah kerana ibunya kekurangan vitamin penting semasa hamil, iaitu vitamin c. Ketahuilah para ibu semua, vitamin c tidak dihasilkan oleh badan, perlu di ambil dari luar. Jadi janganlah skip makan vitamin c anda.

Jika dirujuk kepada doktor, doktor akan menyarankan mandian yang mengandungi pH asid rendah kepada anak seperti mandian sebamed atau lactysid. Namun ada juga klink swasta memberi mandian organik seperti jenama sleek dan ezzera. Bagi Ibu pula anak seawal sehari hingga 2 minggu Ibu tidak akan menggunakan sebarang sabun untuk mandikan anak.

Sebabnya Ibu tidak mahu kulit anak yang halus mulus didedahkan dengan bahan kimia dalam mandian itu. Krim pulak tentunya doktor akan bagi elomet krim. Tahukah para ibu yang elomet krim ini mempunyai steroid?? Jika digunakan berterusan kulit anak akan menipis dan mudah luka. Begitu juga krim- krim lain di klinik. Sebarang krim yang ada perkataan CORT didalamnya adalah krim yang bersteroid tinggi. Elakkan penggunaan krim ini.

Mari kita tengok apa krim yang bebas steroid yang boleh digunakan sebagai ubat ruam ni.

Balm Skeenz Tasneemnaturel

balm ruam baby

Skeenz balm berasaskan minyak pati tumbuhan yang mana ianya tiada bahan kimia dan sangat bagus untuk kulit bayi. ramai ibu- ibu diluar sana menggunakan balm skeenz untuk masalah anak seperti ruam susu, ruam lampin dan gatal akibat kena gigit nyamuk.

Balm tidak panas untuk bayi

Bayi baru lahir sangat berisiko untuk terkena ruam di pipi akibat suhu yang panas atau ruam susu jika susu ibu meleleh dan terkena pipi anak. Jika dibiarkan anak akan mengalami kegatalan dan tidak selesa. Sebab itulah anak akan sentiasa menangis dan mengamuk.

Sapu skeenz balm 2 kali sehari selepas mandi. Jangan bimbang, balm ini tidak panas atau berangin bahkan ianya wangi kerana terdapat argan oil di dalamnya.

Pilih krim atau balm yang organik dan bebas bahan kimia dan tiada had untuk sapu. Sapu kerap pun boleh sebab ianya tiada kesan sampingan.

Berminat untuk dapatkan krim atau balm ruam semulajadi ini? Harganya adalah tersangat murah hanya RM59 dan kegunaan adalah selama 2 hingga 3 bulan. Berbaloi- baloi. Hubungi pengedar balm tasneemnaturel anda atau terus whatapp kepada saya untuk order :

Puan Aminah Hussain

SMS@whatapps : 0175082443 

email : ibudoakan99@gmail.com

COD : perlis

Add Your Comment

CommentLuv badge