Set Bersalin Moden Tanpa Jamu

0 51

Ini ialah mengenai Set Bersalin Moden Tanpa Jamu.

Kelahiran yang mudah

Seperti yang diceritakan oleh Haridah Sahri, beliau melahirkan Fateh Izzuddin dengan mudah dan tempoh berpantangnya juga sangat menyelesakan. Selama hampir sembilan bulan beliau mengandungkan  Fateh, ibu kepada 3 orang cahaya mata ini sangat kuat, bertenaga dan sangat yakin untuk melahirkan secara normal.

acara putihkan kulit anak dalam kandungan

Menggunakan set kehamilan shaklee ketika mengandung membantu ibu yang berusia 36 tahun ini memperolehi stamina yang luar biasa kerana bisness yang dilakukannya memerlukan beliau  banyak bergerak ke sana ke sini. Apatah lagi mempunyai 2 orang anak yang telah bersekolah rendah.

Selain itu Haridah juga mahukan set bersalin atau set semasa pantang yang membolehkan dia mempunyai stamina sama  semasa hamil dan tidak mahu set bersalin yang berasaskan jamu.

Menyedari kepentingan penyusuan bayi, dia tidak mahu mengulangi episod duka apabila anak pertamanya tidak dapat disusukan kerana pengambilan jamu yang panas semasa berpantang, penyakit kuning anaknya juga lambat untuk pulih kerana jamu.

vitamin bagi tenaga pada 4 orang anak

Selain itu, Haridah mengakui bahawa kulit  Fateh juga putih bersih dan licin selepas dilahirkan serta perkembangan Fateh juga sangat pantas. Fateh sudah boleh berdiri di usia 5 bulan.

Justeru itu set bersalin shaklee adalah pilihan Haridah dan suami semasa berpantang selepas melahirkan Fateh Izzuddin.

Set bersalin shaklee

set pantang yang banyakkan susu badan

1. Vitamin C

Perkara utama yang dibekalkan oleh doktor selepas bersalin ialah tablet vitamin c. Vitamin c dikaji dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin. Malah dalam pantang sendiri doktor hanya membenarkan makan buah oren sunkist atau buah epal sahaja untuk mengelakkan angin dalam badan seterusnya menyebabkan anak kembung.

2. Vitamin B Complex

Vitamin B berfungsi untuk menenangkan ibu- ibu dalam pantang. Kajian mendapati ibu- ibu selepas melahirkan akan berasa stress dengan keadaan badan yang sakit, tiada tenaga, bengkak susu, anak menangis dan keletihan akibat tidak cukup tidur. Jadi vitamin b complex dapat membantu mengawal stress ini supaya tidak mudah dapat penyakit gila meroyan.

3. Zinc Complex

Zinc dapat menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Ia adalah tambahan kepada vitamin c tadi yang membantu pulihkan luka. Tambah dengan zinc, luka lagi cepat sembuh. Ianya sama fungsi dengan khasiat ikan haruan atau gamat. Sebagai bonus zinc mampu mengelakkan rambut daripada gugur!

4. Alfalfa

Ini yang ibu- ibu suka. Ianya bertindak sebagai jamu dalam pantang. Yang penting alfalfa ini tidak sepanas jamu. Fungsi alfalfa ialah memulihkan luka dalaman, mengurangkan keputihan, rahim cepat kecut dan ianya juga sebagai milk booster kepada ibu menyusu.

5. Ostematrix

Bagi ibu- ibu yang bersalin normal, yang paling digeruni semasa pantang ialah tidak dapat membuang air besar dengan selesa. Apatah lagi kita tidak boleh meneran kerana dikuatiri jahitan terbuka dan bentan. Jadi ostematrix adalah penyelamat, makan 4 biji ostematrix sebelum tidur dapat melembutkan najis seterusnya dapat mengelakkan sembelit.

6. Esp

Untuk tenaga semasa menyusukan anak, ibu- ibu semua wajib mengambil protin dalam menu seharian. 1 gelas esp setiap pagi mampu membekalkan protin yang cukup untuk penghasilan susu ibu. Sebagai bonus, susu menjadi pekat dan anak menyusu juga mudah kenyang dan tidak meragam. Sebagai bonus ibu- ibu akan mendapat kembali tubuh lansung seperti anak dara.

7. Vitalea

Biasanya keadaan ibu amatlah lemah selepas bersalin. Selain daripada makanan dalam pantang yang sihat, si ibu juga boleh mendapatkan tenaga segera daripada multivitamin vitalea. Si ibu akan mendapat tenaga segera , berasa lebih cergas dan terasa seperti bukan ibu berpantang.

Jom berpantang dengan selesa tanpa stress

Mahukan pengalaman seperti Puan Haridah? Jom berpantang dengan set bersalin shaklee 🙂

Alhamdulillah saya juga sangat berpuas hati dan saya yakin anda juga akan jatuh cinta dengan Set Bersalin terbaik ini.

Kalau ada sebarang pertanyaan tentang Set Bersalin Shaklee ataupun mana-mana produk Shaklee yang lain, boleh hubungi saya di nombor yang tertera di bawah.

Puan Aminah Hussain

SMS@whatapps : 0175082443 

email : ibudoakan99@gmail.com

COD : perlis, jitra, changlun, uum

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Need help? Let's chat with us!

We are here to help you! Do not hesitate to ask us anything. Click below to start chat.

Admin Sale IDK Tasneem

Aina

Online

Aina

Hi, What can i do for you? 00.00