Tips Memilih Sabun Mandi Bayi

0 16

Artikel ini ialah mengenai Tips Memilih Sabun Mandi Bayi.

Ibu ayah tau ke tak boleh gunakan sabun mandi dewasa untuk bayi ?

Penggunaan sabun yang sesuai untuk bayi sangat penting supaya kulit baby yang sensitif itu tidak terjejas.

Salah pilih sabun atau hanya berikan anak pakai sabun biasa, tak mustahil badan anak boleh jadi merah-merah dan naik ruam.

Kulit bayi sensitif

Kulit anak kita especially bayi memang sangat sensitif. Kita sebagai ibu bapa kena pastikan sabun yang kita pakai sesuai dengan bayi.

Macam mana nak pilih sabun yang betul? Apakah antara jenama mandi baby yang ada dipasaran?

Jom baca maklumat selanjutnya.

Tips Memilih Sabun Mandi Bayi

Semoga cara yang betul untuk memilih sebelum membeli ini dapat memberi panduan pada kalian semua di luar sana.

1. Sabun yang kita pilih mestilah lembut.

Jangan pilih sabun yang kasar sebab kulit baby ni sensitif. Kalau kita menggunakan sabun yang keras, ia menyebabkan kulit bayi kita menjadi merah.

2. Pilih sabun yang diperbuat daripada bahan natural tanpa bahan kimia.

Terdapat juga produk sabun mandi yang menggunakan bahan kimia yang tinggi dalam pemasaran produk mereka maka berhati-hati.

3. Secara idealnya, kita harus memilih sabun mandi tanpa pewangi.

 

Bubbly Bath Tasneem dari bahan semulajadi dan tak pedihkan mata anak

Mandian tak pedihkan mata anak, bau bunga floral.

Tapi still paraben free, tanpa SLS, buih pun tak banyak cukup-cukup untuk anak guna je.

Haa.. tengok adik Indah Fateema ni, baru je lepas mandi guna mandian Bath Baby Blossom.

Memang tak pedihkan mata, bau wangi dan ada manfaat tersendiri dalam mandian.

Bukan main comel senyum-senyum happy dia tu. Baby ni sebenarnya tak perlu banyak sabun.

Cukup mandikan dengan air suam, dan pam sikit sahaja sabun. Lagipun bau baby tu pun dah wangi kan.

Fungsi mandian Bubbly Bath

 

Baby Blossom

  • Bau paling wangi, most requested baby bath
  • Boleh digunakan sebagai mandian harian
  • Haruman bayi yang segar dan bersih dengan aroma bunga yang lembut

Lemon Eucalyptus

  • Ada bahan Essential Oil Lemon dan Eucalyptus (kayu putih)
  • Bagus untuk turunkan suhu anak demam
  • Legakan hidung tersumbat

Lavender Rose

  • Bagi effect tenang
  • Sesuai untuk kulit sensitif dan anak tantrum
  • Membantu mengurangkan jangkitan (anti-bakteria, anti-fungal)

Testimoni Bubbly Bath

Lavender Rose
Baby Blossom
Lemon Eucalyptus
Lavender Rose

Cara dapatkan Bubbly Bath Tasneem

Dapatkan dengan agen sah Tasneem. Perkhidmatan pos dan COD disediakan di seluruh Semenanjung dan Sabah Sarawak.

Hubungi admin kami untuk dapatkan info agen berdekatan ibu di sini.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Need help? Let's chat with us!

We are here to help you! Do not hesitate to ask us anything. Click below to start chat.

Admin Sale IDK Tasneem

Aina

Online

Aina

Hi, What can i do for you? 00.00